• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ФАО планує забезпечити селян східної України кормами для тварин
    Опубликовано: 2015-05-19 13:16:25

    Випас худоби в зоні конфлікту на території Східної України пов'язаний з величезним ризиком. Через боєприпаси, що не вибухнули на полях, мародерство та обстріли сільські жителі вимушені тримати свою худобу в безпосередній близькості до дому. Рішення відійти від системи випасання худоби на пасовиськах – це високої питання ціни, а саме ціни кормів для утримання тварин у хліву.

    Нещодавно найбільш незахищені селяни, що постраждали від конфлікту в Донецькій та Луганській областях, отримали від ФАО насіння картоплі. Найближчим часом ФАО планує розподілити корми для тварин між домогосподарствами в тих же регіонах. Кормові запаси передбачені для задоволення потреб тих домогосподарств, яким вдалося зберегти корів, овець, кіз, домашню птицю або свиней. 

    “З точки зору безпеки велика кількість селян не може заготовити сіно для своїх тварин”, – зауважив Фаррух Тоіров (Farrukh Toirov), координатор ФАО з надзвичайних програм. "Єдиним виходом для таких родин є забій тварин. Але для більшості з них худоба є засобом виживання та джерелом повноцінного харчування, що забезпечує родини молочними продуктами, яйцями, м’ясом та, в той же час, дає можливість заробити гроші.

    Основною метою допомоги ФАО у Донецькій та Луганській областях є забезпечення продовольчої безпеки та засобів до існування найбільш вразливих родин, а також попередження економічних втрат, що викликані наслідками конфлікту.

    Біля однієї тисячі незахищених у продовольчому відношенні домогосподарств отримали насіння картоплі в Артемівському, Костянтинівському та Слов’янському районах Донецької області та в Біловодському, Кремінському , Новоайдарівському, Новопсковському та Попаснянському районах Луганської області. За оцінками, приблизно 3500 людей проживають в домашніх господарствах бенефіціарів.

    Було розподілено два сорти високоякісного насіння картоплі – ранньоспілий та пізньостиглий – загалом 100 тонн. Родини були забезпечені насінням на початку посадкового сезону, що дозволило одразу ж приступити до посадки.

    "Я дуже вдячний за своєчасну допомогу, тому  що я був змушений покинути дім з пустими руками", -  сказав Володимир Блудов, житель Луганська, який залишив своє господарство в листопаді минулого року.

    “Ми навіть не очікували на допомогу!” – зауважила Валентина Юнетіна, жителька села Варваровка Кремінського району Луганської області. “У нас є великий город, але, як і раніше, він пустий. Цей високопродуктивний посадковий матеріал надасть змогу нашій родині пережити наступну зиму”.

    Міністерство аграрної політики та продовольства України тісно співпрацює з командою ФАО у питаннях збору інформації, розробки та реалізації проектів.

    “Співробітники Міністерства аграрної політики та продовольства України підтримують проекти ФАО в різних аспектах: чи то обмін інформацією, чи обговорення технічних питань із спеціалістами ФАО”, – повідомив пан Тоіров. “Державна інспекція сільського господарства надала величезну допомогу щодо контролю якості насіння картоплі, що закупається”.

    ФАО і надалі продовжуватиме співпрацювати з Міністерством аграрної політики та продовольства України, місцевими органами влади, міжнародними та місцевими партнерами у відборі бенефіціарів для розподілу кормів для тварин серед домогосподарств, що їх потребують.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.