• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Поінформованість являється ключем до запобігання розповсюдження африканської чуми свиней в Східній Європі
    Опубликовано: 2015-04-10 13:46:48

    10 квітня 2015, Будапешт — Запобігти розповсюдженню африканської чуми свиней в Східній Європі – непросте завдання, але інноваційні профілактичні заходи, що вживаються ФАО і швейцарською консалтинговою компанією Safe Food Solutions, починають приносити результати.

    Африканська чума свиней (АЧС) – вірусне захворювання, що викликає геморагічну лихоманку, і часто призводить до загибелі тварин. Незважаючи на всі заходи по запобіганню захворювання, з 2007 року вірус АЧС поширився з території Грузії – через весь Кавказ – на Російську Федерацію, Україну, Білорусію, а останнім часом і на країни Європейського Союзу.

    Стрімке поширення вірусу АЧС на значній географічній території викликає тривогу і демонструє відсутність обізнаності щодо належних методів поводження з цим захворюванням.
     
    "По ланцюгу збуту – починаючи від свинарів до ветеринарів і навіть споживачів – кожен несе відповідальність, і повинен допомогти зупинити поширення вірусу АЧС", – зазначив Андрій Розстальний (Andriy Rozstalnyy), фахівець ФАО з тваринництва та ветеринарії, виступаючи минулого тижня в Ризі (Латвія) на семінарі ЄС з біобезпеки TAIEX. "Ця відповідальність виявляється в інформованості про заходи профілактики, розпізнаванні та звітності по АЧС".

    Для успішного вирішення даної проблеми, Агентство по скороченню військової загрози Міністерства Оборони США, Стратегічне командування США, Центр по боротьбі зі зброєю масового знищення розробили і забезпечили фінансові ресурси для реалізації однорічна ініціативи, спрямованої на поліпшення розуміння екологічного та епідеміологічного аспекту африканської чуми свиней у Вірменії, Грузії, Казахстані та Україні. Ініціатива буде включати в себе навчання в області профілактики і контролю. Довгострокова мета полягає у створенні регіональної "мережі знань і досвіду", яка дозволить контролювати і запобігати подальше поширення захворювання.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.