• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Чи отримає сімейне фермерство належну законодавчу підтримку?
    Опубликовано: 2015-03-17 15:56:15

    Останніми днями навколо законопроекту №1599 «Про внесення змін до деяких законів України щодо стимулювання створення та діяльності сімейних фермерських господарств», який успішно пройшов перше випробування Верховною Радою, розгорнулись гарячі дискусії. Окремі народні депутати, до числа котрих входять й представники провладної коаліції, не схвалюють, а деякі  категорично виступають проти впровадження в Україні сімейних ферм.
    Зокрема, опоненти доводять, що впровадження інституту сімейного фермерства закріпачить українських селян, покладе край вільному продажу виробленої ними аграрної продукції. Відтак, у сільських дворах спостерігатиметься різке скорочення обсягів виробництва продовольства та їх доходів. Усе це негативно позначиться й на загальному стані агарного сектору.
    Прибічники сімейного фермерства доводять протилежне – воно здатне дати вітчизняному АПК друге дихання і забезпечити йому суттєвий приріст, що особливо багато важить в умовах нинішньої економічної кризи. Значний зиск від запровадження новації матимуть всі ті особисті селянські господарства, які на повну міру скористаються її можливостями. Зрештою, це підтверджується практикою європейських країн, де родинний підхід до господарювання в аграрній сфері вже давно отримав широке визнання, довів власну економічну та соціальну доцільність.
    Чиї доводи більше відповідають інтересам наших селян та України в цілому? Про це йтиметься під час чергового засідання Національного прес-клубу з аграрних та земельних питань, яке проходитиме у форматі прес-конференції.

    Дата проведення засідання: 19 березня 2015 року. Початок роботи: о 10.00 год. Місце проведення: Інформаційне Агентство «Укрінформ» (м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16, другий поверх)

    Тема засідання:Чи отримає сімейне фермерство належну законодавчу підтримку?

    До участі в засіданні в якості доповідачів запрошені:
    Володимир ЛАПА, заступник міністра аграрної політики та продовольства;
    Вадим ІВЧЕНКО, народний депутат України;
    Валерій ДАВИДЕНКО, народний депутат України;
    Іван ТОМИЧ, президент Асоціації фермерів та приватних землевласників України;
    Микола ГРИЦЕНКО, керівник напрямку «Розвиток ринкової інфраструктури» Проекту USAID«АгроІнвест»

    До обговорення пропонуються такі питання:
    • як створення сімейних ферм може позначитися на добробуті селян, розвитку сільських територій і аграрній економіці в цілому;
    • яким чином сімейні ферми здатні вплинути на легалізацію товарних потоків та зменшення рівня корупції в країни;
    • яка система оподаткування буде застосована до сімейних ферм;
    • чи матимуть сімейні ферми достатню фінансову, організаційну та технічну підтримку з боку держави;
    • які ферми можна буде вважати сімейними і чим вони принципово відрізнятимуться від існуючих;
    • скільки сімейних ферм буде створено в Україні вже найближчим часом;
    • як бути з тими власниками особистих селянських господарств, які вже передали в оренду свої земельні ділянки фермерам та агрохолдингам, а тепер захочуть, створивши сімейні ферми, самостійно на них господарювати;
    • чого більше спостерігається в діях опонентів – реальної економіки, політики чи намірів просунути певні корпоративні інтереси?

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.