• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Агростраховий ринок на шляху до масштабних реформ
    Опубликовано: 2014-11-13 12:54:49

    Євроінтеграційні прагнення України стали невід'ємними реаліями політичного сьогодення та набули практичного втілення у низці рішень та дій в Українській державності. Розпочалися зміни і в системі аграрного страхування, її вдосконалення та реформування.

    11 листопада 2014 р. відбулося засідання Координаційної ради ОС «Аграрний Страховий Пул» та Загальні збори членів Пулу, в результаті яких було прийнято рішення призначити виконуючим обов’язки генерального директора ОС «Аграрний Страховий Пул» Назаренка Василя Миколайовича – фахівця з досвідом понад 20 років у сфері страхування ризиків агровиробництва, який стояв біля витоків формування агрострахового ринку України.  

    Як повідомлялося раніше, при Міністерстві аграрної політики і продовольства України створено робочу групу з питань вдосконалення системи страхування сільськогосподарської продукції, до складу якої включено представників  Мінагрополітики України, Нацкомфінпослуг, науковців в сфері АПК, консультантів IFC, представників об’єднань сільгоспвиробників та  страховиків, представників виконавчої та законодавчої гілок влади. До робочої групи включено Назаренка Василя Миколайовича, як одного із найдосвідченіших експертів агрострахового ринку.

    Назаренко В.М. брав активну участь в розробці Закону України № 4391-VI «Про особливості страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою», тісно співпрацює з науковцями та є автором і співавтором ряду прогресивних розробок в галузі страхування.

    В рамках тісної співпраці з проектом розвитку агрострахування в Україні Міжнародної Фінансової Корпорації Василь Миколайович, з метою вивчення досвіду зарубіжних страховиків та використання набутих знань в Україні, неодноразово відвідував іноземних партнерів в Сполучених Штатах Америки, Італії, Канаді та Швейцарії.

    Серед першочергових завдань на новій посаді Назаренко В.М. вбачає розробку законодавчих змін, які регулюватимуть діяльність страховиків у сфері страхування сільськогосподарської продукції, забезпечення повної прозорості та відкритості в роботі ОС «Аграрний Страховий Пул», впровадження європейських стандартів страхування ризиків аграрного виробництва.

    Окрім кадрових змін під час засідання було затверджено програму розвитку діяльності об’єднання страховиків та сформовано вимоги до керівних органів Пулу.

    Разом з тим, прагнучи до відкритості та цілковитої прозорості в діяльності Аграрного страхового Пулу, Координаційна рада також прийняла рішення про оголошення  відкритого конкурсу для кандидатів на посаду Генерального Директора ОС «Аграрний Страховий Пул».

     

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.