• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Відкриття перших сімейних ферм у Запорізькій області
    Опубликовано: 2014-10-24 12:23:53

    Запрошуємо представників ЗМІ відвідати урочисте відкриття перших сімейних ферм на базі сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів (СОК) «Балківський плюс» та «Жовтневе». До участі у заході запрошено керівництво та актив СОКів Токмацького району, представників обласної та районної адміністрацій, організацій-донорів, місцевої громади та ЗМІ.

    Дата:     28 жовтня, 10:00
    Місце:
    1. СОК «Жовтневе», Запорізька обл., Токмацький р-н. ( м.Токмак, вул. Шмідта, 6 ),
    2. СОК «Жовтневе», Запорізька обл., Токмацький р-н. ( м.Токмак, вул. Лермонтова, 55 ),
    3. СОК «Балківський плюс», Запорізька обл., Токмацький р-н. (с. Остриківка, вул.Ворошилова, 122)
           

    Акредитація ЗМІ триватиме до 18:00 24 жовтня: +38067 968 65 75, info@agrocommunications.com.ua, milk.danone.ukraine@gmail.com

    Починаючи з листопада 2014 року три сімейні ферми на 6-10 голів ВРХ будуть забезпечувати СОКи «Жовтневе» та «Балківський плюс» додатковими об’ємами високоякісного молока, в результаті чого кооперативи щодня збиратимуть у середньому на 200 л молока більше, яке буде постачатися на молокозавод ТОВ «Данон Дніпро» у м. Херсоні (входить до Групи компаній «Данон» в Україні).

    Завдяки покращенню умов утримання тварин, а саме: автоматичній системі напування корів, якісним системам кондиціювання повітря та освітлення, а також автоматизованому доїнню продуктивність поголів’я ферм зросте на 15-20%. Окрім того, утримуючи більшу кількість корів, фермери суттєво зменшують затрати часу на роботу в господарстві. Очікується, що завдяки збільшенню об’ємів заготівлі молока та підвищенню його якості, родини зможуть забезпечити достойний рівень життя.

    Кожна з сімейних ферм отримала по 2 племінні високопродуктивні нетелі української червоної молочної породи і, за умовами договору, зобов’язалася передати перший приплід жіночої статі іншій родині, що є членом кооперативу.

    Створення сімейних ферм профінансовано в рамках проекту «Розвиток молочарських кооперативів», що впроваджується Міжнародним благодійним фондом «Добробут громад» у співпраці з компанією «Данон» за підтримки Данон Екосистем Фонду (Франція), Хефер Інтернешенл (США) та Міністерства закордонних справ, міжнародної торгівлі і розвитку Канади (DFATD), неурядова організація SOCODEVI (Канада) з місцевими партнерами – Запорізьким інформаційно-консультаційним центром «Агро-Таврія» та Сільськогосподарською консультаційною службою Дніпропетровської області.

    Проект «Розвиток молочарських кооперативів» було започатковано в 2010 році в 5 областях України: Херсонській, Запорізькій, Полтавській, Миколаївській та Дніпропетровській. У рамках третьої фази проекту (з серпня 2013 р. до липня 2016 р.) планується створення сталої та конкурентоспроможної системи постачання молока власниками особистих селянських господарств (ОСГ), об’єднаними в СОК, а також перетворення перспективних домогосподарств на міні-ферми сімейного типу, покращуючи професійні  знання, навички, ефективність та життєстійкість як сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів, так і їх членів.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.