• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Волынь и Донецк иммунизируют животных против бешенства
    Опубликовано: 2014-05-13 22:06:41

    На Волині розпочалася вакцинація диких тварин від сказу. За кілька днів на території десяти районів буде розкидано 555тисяч приманок. Імунізація проводитиметься вже втретє за кошти ЄС.

    Зокрема, вакцини розкидають уздовж українсько-польського кордону на території Володимир-Волинського, Горохівського, Іваничівського, Ковельського, Локачинського, Любомльського, Ратнівського, Старовижівського, Турійського та Шацького районів.

    «Маємо обробити буферну прикордонну зону: будемо розкидати приманки для вакцинації диких хижих тварин. Але над населеними пунктами, болотами, озерами та сільгоспугіддями — ні, бо заборонено. Польоти виконуємо вздовж державного кордону з Польщею до кордону з Білоруссю і назад.

    У другій декаді травня поточного року на території Волинської області  авіатранспортом проведуть пероральну імунізацію диких м'ясоїдних тварин проти сказу.

    На початку травня на Волині відбулась нарада-семінар спеціалістів ветеринарної медицини. Під час якої обговорювалося посилення ветеринарно-санітарного контролю та нагляду на підконтрольних об`єктах, з яких постачається тваринницька продукція для дитячого харчування.

    Крім того було обговорено заходи щодо недопущення занесення на територію області збудника африканської чуми свиней та проаналізовано стан  ідентифікації поголів'я тварин у Волинській області.

    Фахівці узгодили підготовчі моменти щодо проведення на території Волинської області в другій декаді травня поточного року пероральної імунізації диких м`ясоїдних тварин проти сказу.

    Раніше повідомлялося, що другий рік поспіль на Волині реалізують мІжнародну програму боротьби зі сказом на території України. У її межах співпрацюють Міністерство аграрної політики та продовольства України і Міністерство сільського господарства та розвитку села Республіки Польща. Євросоюз зі свого боку, виділяє кошти, щоб запобігти розповсюдженню сказу серед диких тварин у країнах, сусідніх із країнами ЄС.

    А у Донецьку у відповідь на звернення громадян про проведення заходів з регулювання популяції бродячих тварин , фахівці державної міської лікарні ветеринарної медицини повідомили про проведення в місті пероральної імунізації від сказу диких м'ясоїдних тварин в рамках загальнодержавних заходів.

    Відповідно до затверджених методичних рекомендацій з планування, організації та проведення пероральної імунізації диких м'ясоїдних тварин від сказу,двічі на рік Донецької міською лікарнею ветеринарної медицини в перебігу 8-20 днів проводиться пероральна імунізація від сказу диких м'ясоїдних тварин.

    Инф.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.