• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Украинские аграрии восстали против развала сахарной промышленности
    Опубликовано: 2014-02-14 07:04:45

    Співголови Всеукраїнського аграрного форуму - лідери громадських професійних організацій АПК, на чолі з президентом Української аграрної конфедерації Л.Козаченком, 13 лютого 2014 року звернулися до народних депутатів України із закликом не допустити знищення національного надбання - цукрової галузі України.

    13 лютого 2014 року, м. Київ

    "НІ" - розвалу національного надбання - бурякоцукрового комплексу України!

    Звернення Всеукраїнського аграрного Форуму

    до народних депутатів України!

    Шановні народні депутати!

    У Верховній Раді зареєстровано проект Закону України щодо дерегуляції ринку цукру в Україні (реєстраційний номер 4107 від 06.02.2014 р.)

    Автори проекту фактично пропонують повністю відкрити внутрішній ринок для іноземного цукру, знизивши у 10 разів, з 50% до 5%, увізне мито, скасувати квоту на виробництво і поставку цукру на внутрішній ринок (квота "А").

    Вони вважають, що українці повинні споживати половину цукру іноземного виробництва. Вони мають на меті безмитно завозити в Україну не лише цукор-сирець, а й білий цукор, що загрожує остаточному знищенню без перебільшення національного надбання – цукрової галузі України, виплеканої за 200 років поколіннями українців.

    Прийняття такого законопроекту змусить знекровлену кризою економіку України вишукати біля 400 млн. доларів США для закупівель чужинського цукру та розвитку заокеанських виробників.

    Унаслідок прийняття таких легковажних законодавчих пропозицій значна кількість підприємств цукрової та суміжних галузей змушена буде назавжди припинити свою роботу із звільненням сотень тисяч працівників. Буде зупинено виробництво промислової продукції у суміжних галузях, що постачають бурякоцукровому комплексу матеріально-технічні ресурси на суму понад 8 млрд. гривень.

    А державний бюджет України щорічно втрачатиме біля 1 млрд. гривень надходжень від цукровиків.

    Тому цей законопроект, що без усіляких компенсаторів руйнує й так слабкі позиції України у СОТ, на нашу думку, суперечить інтересам Держави та народу України.

    Утім ми переконані, що здоровий глузд переможе і Верховна Рада України не підтримає такі сумнівні лобістські ініціативи, цілі яких не мають нічого спільного з реальними станом та перспективами соціально-економічного розвитку Держави та аграрного сектору економіки України.

    Складається враження, що у сільському господарстві, харчовій промисловості компетентні всі, крім спеціалістів, які працюють на полях і заводах.

    Для збереження і розвитку всіх без виключення галузей агропромислового комплексу потрібне фахове ринкове державне регулювання, державні галузеві програми та підтримка з боку держави. Таке існує у всіх країнах світу.

    Ми уповноважені аграрними громадськими організаціями звернутися до Вас, шановні народні депутати України, з пропозицією тісно співпрацювати з фахівцями, не принижувати гідність та кваліфікацію національних виробників подібними ініціативами, а навпаки законодавчо підтримувати та захищати інтереси власного виробника.

    З повагою,

    Президент ВГО "Українська

    аграрна конфедерація" Л.П. Козаченко

    Голова Аграрного Союзу України Г.В. Новіков

    Президент Асоціації фермерів та

    приватних землевласників України М. С. Миркевич

    Генеральний директор асоціації

    "Український клубу аграрного бізнесу" В. І. Лапа

    Голова правління Національної

    асоціації цукровиків України М.М. Ярчук

    ІЦ УАК

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.