• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна поставила на зовнішні ринки 9,5 мільйона тонн кукурудзи
    Опубликовано: 2014-01-03 03:03:43

    Україна нарощує експорт кукурудзи. Так, вітчизняні аграрії у 2013 році продали за кордон 9,5 мільйона тонн цієї культури з нового врожаю. А це більш ніж половина всього обсягу експортованого зерна у новому маркетинговому році. Про це повідомив Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.
    «Кукурудза залишається для України основною експортною культурою. Це підтверджують і результати постачань у 2013 році. Так, до нового року аграрії поставили на зовнішні ринки 9,5 мільйона тонн кукурудзи з нового врожаю. Тобто на понад 3 мільйона тонн більше, порівняно з відповідним періодом минулого маркетингового року», − відзначив Міністр.
    За словами Миколи Присяжнюка, після завершення збирання нового врожаю експорт кукурудзи активізувався. Так, у листопаді та грудні за кордон продано по 3,6 мільйона тонн цієї культури.
    «Високу динаміку ми маємо зберегти і після нового року. Адже загалом ми плануємо експортувати кукурудзи близько 19-20 мільйонів тонн. Це рекорд для України, який дозволить вийти на 3 місце серед провідних постачальників цього виду зерна в світі», − зазначив Міністр.
    Також Глава відомства додав, що кукурудза має високий попит на світових ринках. Тому Україна продовжить розширення ринків її збуту та пошук нових у 2014 році.

    Источник

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.