• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Чем будут лечить украинскую экономику
    Опубликовано: 2013-12-19 07:21:24

    Оживити українську економіку можна протягом півроку, але для цього потрібні такі рішучі та непопулярні заходи як девальвація (падіння курсу) гривні, збільшення тарифів для населення і пенсійна реформа.

    Замість цього чиновники намагаються поліпшувати номінальні показники, які ніяк не впливають на умови для ведення бізнесу. Таку думку висловив гендиректор інвесткомпанії Concorde Capital Ігор Мазепа в інтерв’ю порталу Дело.

    «Багато чиновників думають, що достатньо написати указ, і він буде реалізований. Всі економісти говорять, що ні, цього недостатньо. Це має бути комплекс заходів і рішень. В уряду перекручене уявлення про економічні пріоритети. Вони повинні звертати увагу на рейтинги, на вартість суверенного боргу на західних ринках, на кількість прямих інвестицій на душу населення. Однак чи не єдине, на що звертає увагу Нацбанк, – це курс долара», – сказав Мазепа.

    На його думку, якщо продовжувати нічого не робити, Україна і далі буде мати падіння ВВП, тому що бази для зростання немає. «Замість того щоб дати стимули, дати ковток повітря, дати можливість рости і платити більше податків, фіскальні органи затискають бізнес і тим самим залишають мало перспектив для зростання ВВП. Тиск податкової – одна з причин, чому не зростає ВВП», – заявив фінансист.

    За його словами, з цього випливають і інші проблеми: зарплати не можуть рости при падінні промвиробництва, кредити не можуть дешевшати при дефляції, бюджет не може наповнюватися без зростання економіки.

    Нагадаємо, падіння ВВП України спостерігається вже п’ять кварталів поспіль, а падіння промисловості не припиняється півтора року.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.