• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Украину начала будоражить инфляция
    Опубликовано: 2013-12-15 21:23:03

    Шалена інфляція в Україні почалася зі зростання ціни молока на 22%.

    Україна в даний час займає 14 місце у світі з валового виробництва молока. Цього року в країні, за інформацією Мінагропроду, його виробництво складе близько 11,5 млн т, повідомляє Дело.

    При цьому вартість молока цьогоріч різко пішла вгору: плюс 22%. В даний час молокопереробні підприємства за якісну сировину платять 4-5 гривень за літр.

    Однією з основних причин зростання вартості молока експерти називають низьку ефективність його виробництва, адже 70% усього молока в Україні виробляється приватними домогосподарствами.

    За рахунок виробництва і здачі молока з характерними відхиленнями якісних показників сумарні втрати виробників у грошовому вираженні відповідають недобору 20-35% товарного молока, а зміщення виробництва молока в бік індивідуального сектора призводить до того, що на переробні підприємства понад 10% молока надходить несортовим.

    Останньому сприяє також невпорядкований і безконтрольний збір молока у населення, який до теперішнього часу не отримав належного організаційного й технічного рішення.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.