• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Экономические потери Украины сильно преувеличены, - эксперт
    Опубликовано: 2013-12-13 08:23:08

    Цифри, озвучені українським урядом як можливі втрати української економіки перебільшені. Таку думку висловив єврокомісар Штефан Фюле після зустрічі у Брюсселі з першим віце-прем'єром Сергієм Арбузовим.
    На думку Фюле, «важливо тверезо оцінити короткострокові і довгострокові вигоди і не розглядати такі інвестиції, які можуть створити сучасну, конкурентоздатну економіку, як ціну». Єврокомісар зазначив, що цифри, озвучені українським урядом як можливі втрати української економіки після підписання угоди з ЄС, є «дуже перебільшеними».

    Водночас Фюле додав, що Україна та ЄС домовилися виробити так звану дорожню карту імплементації угоди про асоціацію і зону вільної торгівлі і використовувати всі наявні консультаційні механізми для вирішення проблемних питань у цій сфері. Окрім того, ЄС заявив про намір підтримувати Україну у її зусиллях, спрямованих на досягнення домовленостей із МВФ.

    «Для громадян України, які продовжують мирно протестувати за безпечне і процвітаюче майбутнє для себе і своїх дітей, немає кращого сигналу, аніж швидке підписання угоди про асоціацію», – вважає Штефан Фюле.

    Водночас, єврокомісар наголосив - чим швидше Україна визначиться зі своїми намірами, тим швидше буде підписана асоціація.

    «Зважаючи на те, як стрімко погіршується економічна і політична ситуація у країні, чим швидше Україна визначиться зі своїми намірами, тим швидше обидві сторони процесу розпочнуть і завершать свою роботу», – наголосив Фюле.

    Нагадаємо, 11 грудня Микола Азаров заявив, що Україні необхідна фінансова допомога у розмірі 20 мільярдів євродля компенсації втрат від зниження обсягів торгівлі з країнами Митного союзу, зокрема РФ, у разі підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

    Раніше перший віце -прем'єр Сергій Арбузов заявляв про те, що Україна веде переговори про надання фінансової допомоги в розмірі €10 млрд.

    Як відомо, 21 листопада своїм розпорядженням уряд України призупинив підготовку до підписання угоди про асоціацію з ЄС та відновити активний діалог з Російською Федерацією та іншими країнами Митного союзу.

    Радіо Свобода

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.