• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Кто в очередной раз спас Украину
    Опубликовано: 2013-12-09 23:59:30

    «Газпром» підтвердив надання «Нафтогазу України» відстрочки з оплати боргу за газ. Україна мала сплатити близько 2 мільярдів доларів, що в нинішній кризовій ситуації могло спровокувати дефолт.

    «Ми пішли назустріч, щоб вони оплатили нам за газ навесні», — заявив голова ради директорів «Газпрому» Віктор Зубков Deutsche Welle, підкресливши, що «Україна дала гарантії, що несанкціонованого відбору не буде». На думку Зубкова, цієї зими не буде загострення відносин між Росією і Україною з газового питання, повідомляє Економіст.

    Нагадаємо, 3 грудня глава правління «Нафтогазу» Євген Бакулін заявив, що «Газпром» дозволив Україні заплатити за газ, куплений у жовтні-грудні, навесні. Згідно з чинним контрактом на поставку газу, «Нафтогаз» зобов’язаний розраховуватися з «Газпромом» за поставлений газ до 7 числа місяця, наступного за місяцем поставки.

    Але вже 4 грудня глава правління «Газпрому» Олексій Міллер спростував слова Бакуліна, заявивши, що домовленостей ще не досягнуто. Він також розповів, що борг «Нафтогазу» за російський газ — за серпень, жовтень і листопад — перевищує 2 млрд дол.

    agravery

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.