• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В таком темпе Украина «не протянет» и двух месяцев
    Опубликовано: 2013-12-09 06:03:06

    Політична криза,  що вибухнула в Україні, викликана масовими акціями протесту , у разі її подальшого розвитку та небажання влади йти на поступки опозиції, може призвести до істотних економічних втрат. Про це заявив доктор економічних наук , екс-заступник голови Національного банку України Олександр Савченко.

    Він наголосив, що через кризу, що в країні поглиблюється, вже в принципі неможливі запозичення на зовнішніх ринках. Між тим, він вважає , що стабілізувати ситуацію в країні можна за допомогою нового « безпартійного » уряду і укладення Угоди про асоціацію з ЄС.

    «Зараз ми дійсно підійшли до серйозної кризової ситуації. І кожен день кризи – збитки для країни. Приміром , « Помаранчева революція » нам коштувала приблизно 5 % ВВП. Але тоді було , за що платити. Якщо криза не буде подолана протягом найближчих двох місяців , економічні втрати будуть не менші, – сказав банкір.

    За його словами, в цьому зв’язку слід сказати , що криза , в першу чергу , б’є по владі . «Бо , які у них будуть шанси бути переобраними ? Вони будуть наближатися до нуля.

    Якщо ситуація буде такою ж , як зараз , коли Київ мітингує , а підприємства працюють , то така ситуація може протриматися довго. Навіть рік або два. А от якщо це зачепить банківську систему , то , думаю , країна зможе прожити не більше двох місяців, – підкреслив Савченко.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.