• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Почему Украина отказалась от мировых рынков
    Опубликовано: 2013-12-06 23:54:53

    У питанні підписання Угоди про асоціацію з Європейським союзом Україна, перш за все, повинна відстоювати власні інтереси, забезпечивши стабільність економічного зростання. Про це заявив директор департаменту стратегічного планування розвитку економіки Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Євген Олейников під час круглого столу «Макроекономічні наслідки Вільнюса».

    «Сьогодні нам дуже важливо визначитися, яким чином ми перебудуємо власну економіку, щоб наша продукція мала можливість конкурувати на зовнішніх ринках. Угода про асоціацію з ЄС розглядається як етап досягнення цієї мети», – вважає експерт Міністерства.

    При цьому Євген Олейников стверджує: призупинення підписання Угоди не означає, що Україна відмовляється від європейського напрямку розвитку.

    «Призупинення підписання Угоди про асоціацію – вимушене рішення. Як тільки з'явиться можливість, ми продовжимо рух до Європи, адже вихід на європейський ринок – це і вихід на ринок усього світу. Питання в іншому – з чим ми сьогодні готові туди йти?» – зазначив він.

    Експерт Міністерства вважає, що сьогодні Україна повинна сприймати Російську Федерацію як торгового партнера, від якого не може відмовитися.

    «Незважаючи на наше прагнення інтегруватися в ЄС, Україна економічно дуже сильно інтегрована в зовсім іншому напрямку», – переконаний він.

    За словами Євгена Олейникова, формуючи економічний діалог з ЄС та Російською Федерацією, Україна повинна прораховувати всі можливі ризики і вигоди для власної економіки.

    Источник

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.