• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Кабмін пропонує знизити ставки вивізних мит на велику рогату худобу до 5% - законопроект
    Опубликовано: 2013-12-06 15:30:00

    Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді знизити ставку вивізних мит на велику рогату худобу і овець до 5 % з нинішніх 25 %. Про це говориться у проекті закону № 3654-1 “Про внесення змін до закону ” Про вивізне (експортне) мито на живу худобу та шкіряну сировину“, передає УНН.

    Документ передбачає, що зниження експортних мит не поширюється на нетелей і корів вагою більше 300 кг.

    Згідно з пояснювальною запискою, протягом тривалого періоду часу рівень закупівельних цін на яловичину не відшкодовує витрат на її виробництво.

    “За вісім місяців поточного року вирощування великої рогатої худоби вперше за три роки практично стало рівним обсягами реалізації. На сьогоднішній день експорт худоби з України відбувається тільки в Росію і Азербайджан, з якими підписано угоду про зону вільної торгівлі в рамках СНД. Виходом з даної ситуації є відкриття додаткових каналів реалізації вирощеної худоби , в тому числі і за кордон. Перешкодою на цьому шляху може бути застосування фактично забороняю чого експортного мита на рівні 25 % в 2013 році” , - йдеться в пояснювальній записці.

    Також у документі наголосили, що при орієнтовному річному експорті до 20 тис. голів, річні надходження до бюджету у вигляді виплат мита становитимуть до 6 млн грн.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.