• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Почему Украина не смогла договориться о деньгах с китайцами
    Опубликовано: 2013-12-06 05:03:07

    Питання про можливість нових кредитів Україні був поставлений на брифінгу в Міністерстві закордонних справ КНР, проте офіційний представник відомства Хун Лей уникнув прямої відповіді, зазначає Reuters.

    Зазначимо, що з 3-го грудня 2013 року з державним візитом до Китаю прибув Президент України Віктор Янукович.

    Українські ЗМІ пишуть, що Янукович приїхав, аби просити у Піднебесної нових кредитів - понад 10 млрд доларів, які вже були надані Києву з минулого року.

    "В ході візиту лідери двох країн обміняються вичерпними думками з питань взаємного інтересу", - сказав Хун Лей.

    Додамо, що поїздка Януковича в Китай відбуваєтсья під час масових протестів і політичної кризи на Батьківщині. Це викликало у експертів неоднозначну реакцію.

    Ряд аналітиків вважають, що поїздка в Китай, у розпал масових виступів опозиції, означає, що Росія і Евросоюз - не єдині партнери Києва, з якими доводиться домовлятися.

    Торік Китай позичив Україні 3 млрд доларів на розвиток сільського господарства і 3,7 млрд доларів - на проект у сфері енергетики.

    Крім того, у вересні 2013 року Експортно-імпортний банк Китаю погодився виділити 3 млрд доларів на відновлення систем зрошення на Україні.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.