• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Украинской экономике в 2014 году не светит ничего хорошего
    Опубликовано: 2013-12-06 03:33:23

    Скорочення доходів національної економіки через цілий ряд негативних факторів: торгові війни, відсутність інвестицій, низькі ціни та попит на експортні товари та неадекватна фіскальна і монетарна політики не дозволять зафіксувати у 2013 році приріст ВВП.

    Асоціація українських банків ( АУБ) очікує падіння ВВП України в 2013 р. не менше ніж на 0,4 %. Про це повідомляє прес-служба АУБ.

    "ВВП протягом вже п'яти кварталів падає. За рік, за нашими підрахунками, ВВП впаде не менше , ніж на 0,4 %", - відзначають експерти Асоціації.

    За їх словами, очікуване недовиконання дохідної частини держбюджету становить більше 30 млрд.грн., при запланованому дефіциті 50 млрд.грн.

    Президент АУБ Олександр Сугоняко вказує, що за умови від'ємного сальдо поточного рахунку платіжного балансу утримувати стабільний курс означає накопичувати борги.

    "Щоб перекрити це негативне сальдо, потрібні прямі інвестиції в країну, а вони зменшилися майже на $ 3 млрд. у порівнянні з аналогічним періодом минулого року", - зазначає Сугоняко.

    Таким чином, у 2014 році перспективи економічного зростання в Україні практично відсутні та продовжують зникати на фоні реалізації політичних ризиків і продовження падіння капітальних інвестицій в економіку. Тому, бюджет у 2014 році очікує зниження доходів, гривня продовжуватиме девальвуватись, а Уряд буде і далі нарощувати борги. Українців очікує падіння рівня життя, зниження соціального захисту та масові звільнення з роботи.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.