• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У украинского бизнеса будут крупные проблемы
    Опубликовано: 2013-12-05 23:56:57

    За інформацією аналітиків групи глобальної розвідки Geostrategy, наявність в українському суспільстві підтримки ідеї євроінтеграції спонукало Брюссель розпочати мозковий штурм з метою вироблення нової політики Європейського Союзу щодо України.

    За інформацією аналітиків групи глобальної розвідки Geostrategy, наявність в українському суспільстві підтримки ідеї євроінтеграції спонукало Брюссель розпочати мозковий штурм з метою вироблення нової політики Європейського Союзу щодо України. Сьогодні поки що рано говорити про основні параметри та деталі «нової політики ЄС», однак з джерел, близьких до цього процесу, стало відомо про обговорення таких її деталей:

    1. Команда Віктора ЯНУКОВИЧА більше не буде серйозно сприйматися європейськими партнерами. Усі їх слова, запевнення та обіцянки не будуть мати великої ваги як для представників Європейського Союзу. По-перше, довіра до офіційних заяв Києва стала дуже низькою. По-друге, з моменту силового розгону мирної демонстрації на Майдані Незалежності в Києві Віктор ЯНУКОВИЧ втратив в очах європейців моральний авторитет. У цьому контексті Вашингтон радить Брюсселю застосувати по відношенню до української влади формулу, яка свого часу діяла по відношенню до іншого українського президента – Леоніда КУЧМИ – після зникнення журналіста Георгія ГОНГАДЗЕ та виникнення «касетного скандалу». Коли США вказали на те, що вони матимуть справу з українським народом, але при цьому не вважатимуть законно обраного Леоніда КУЧМУ президентом країни. Такі санкції закінчилися крахом режиму у 2004 році.

    2. Відновлювати переговорний процес і підписати в 2014 році Угоду про асоціацію з Україною Брюссель поки що не збирається. Натомість, думає про можливість повернутися до розгляду питання про підписання Угоди про асоціацію лише після проведення в Україні у 2015 року чергових президентських виборів.

    3. Арешти учасників мирних акцій протесту, звільнення з роботи за участь у демонстраціях, створення проблем для студентів та викладачів українських ВУЗів, які брали участь у демонстраціях – усе це лише додатково погіршить сприйняття Європою і Заходом у цілому політичного режиму Віктора ЯНУКОВИЧА. Якщо такі випадки будуть носити масовий характер – це повністю делегітимізує нинішню українську владу. Як наслідок, Віктор ЯНУКОВИЧ, Микола АЗАРОВ, а також Леонід КОЖАРА зможуть здійснювати свої візити в Росію, країни СНД, Азію, Африку та Латинську Америку. У той же час Європа та Північна Америка стануть для них повністю закритими зонами. Це визначить тренд української зовнішньої політики на 2014 рік.

    4. Європейський Союз може розпочати розгляд можливості закриття свого ринку для українських товарів. Поки що йде мова про суто теоретичні речі (ЄС не застосовує «російські методи дипломатії») отримання суто психологічного ефекту, який повинен вказати Віктору ЯНУКОВИЧУ на те, що ринок Євросоюзу для українських товарів не менш важливий, ніж російський ринок. Принаймні, Росія навряд чи погодиться компенсувати Україні втрату 30-мільярдного ринку ЄС. Такі дії можуть суттєво остудити «гарячі голови на Банковій».

    5. Американці можуть поділитися з європейцями інформацією про рахунки українських громадян в банках Швейцарії. Відомо, що у 2012 році Міністерство фінансів США уклало угоди із Швейцарією і Японією про те, що ці дві країни надаватимуть на запит Вашингтону інформацію про осіб, які підозрюються у США в ухиленні від сплати податків. Це робиться у рамках Закону США про оподаткування рахунків в іноземних банках (the Foreign Account Tax Compliance Act). За підрахунками американської сторони, щороку бюджет США недораховується близько 100 млрд. доларів. Це гроші, які американськими громадянами виводяться в закордонні банки і з яких не платяться податки в казну Сполучених Штатів. Відповідно до ухваленого Закону, іноземні банки повинні щорічно надавати податковій службі США інформацію про рахунки, які американські громадяни тримають в закордонних банках, у тому числі в Швейцарії. Такі дії американців вже мають конкретні результати. Зокрема, бізнесмен з Каліфорнії російського походження Ігор ОЛЕЙНІКОВ визнаний в 2012 році винним в укритті прибутків на рахунках таких банків як UBS AG у Швейцарії HSBC в Індії. Натомість продовжується розслідування з іншими банками, зокрема з Credit Swiss та Julius Baer. За аналогічною схемою американці досягли також відповідних Угод з Францією, Німеччиною, Італією, Іспанією та Великою Британією, які так само почнуть відкривати для американців на принципах взаємності банківські таємниці.

    Тому сьогодні ніхто точно не може сказати, як цей бумеранг зачепить українських мільярдерів, пов’язаних із владою.

    5. На сьогодні в Європейському суді з прав людини перебуває близько 15 тисяч скарг від українських громадян. Загальна кількість грошових компенсацій по вже винесеним рішенням складає за різними оцінками до 300 мільйонів гривень. У разі початку владою переслідувань учасників мирних маніфестацій, кількість скарг з боку українських громадян може різко збільшитися. Не виключено, що ці скарги будуть об’єднані в одну велику справу, яка стосуватиметься здійснення українською владою грубих порушень у сфері захисту прав людини, а також обмеження прав на участь у мирних демонстраціях (подібний пакет вже існує, це – так звана «справа Волкова»). Якщо таке станеться, офіційна влада зіштовхнеться не лише із звинуваченнями в узурпації політичних процесів, але й її змусять виплачувати потерпілим українським громадянам значні матеріальні компенсації.

    Джерело Відомості-UA.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.