• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Кому так срочно понадобились украинские долги
    Опубликовано: 2013-12-05 00:53:03

    Чим Янукович та Азаров будуть розраховуватися з цими кредиторами – теренами країни чи суверенітетом усієї держави?

    «ТСН.ua» проінформувала 4 грудня в повідомленні «Після призупинення євроінтеграції борги українського уряду почали скуповувати росіяни, – ЗМІ»:

    «Сплеск купівлі держпаперів нерезидентами стався одразу після «замороження» асоціації з ЄС. Початок великих купівель валютних паперів збігся зі зміною зовнішньополітичного курсу України.

    Нерезиденти збільшили свій інтерес до облігації внутрішньої держпозики України. Так, крім попиту з боку державних банків, експерти заявляють про невідомих російських покупців.

    Вчора Мінфін продав ОВДП, номінованих у доларах, на $ 49,9 млн. «Попит на валютні ОВДП активізувався, проте покупець цих паперів ринку невідомий. Трейдери обговорюють, що ці папери купують росіяни через банки з російським капіталом, що працюють в Україні», – повідомив виданню «Коммерсант-Украина» скарбник одного з банків з іноземним капіталом.

    За словами фахівця відділу продажів боргових цінних паперів Dragon Capital Сергія Фурси, початок великих купівель валютних паперів збігся зі скасуванням євроінтеграції. «Враховуючи, що ці розміщення неофіційно пов'язують з росіянами, не виключено, що ми бачимо приховану фінансову підтримку з боку Росії», – заявив експерт.

    Україна оголосила про паузу в євроінтеграції 21 листопада. Напередодні портфель ОВДП, що належать нерезидентам, побільшав на 400 млн гривень – до 3,94 млрд гривень, йдеться в звіті НБУ.

    У день оголошення про «заморожування» асоціації нерезиденти купили рекордний обсяг валютних паперів уряду – на 2,4 млрд грн ($ 300 млн), а в день відкриття саміту Східного партнерства – ще на 1,6 млрд грн ($ 200 млн). Ці суми ідентичні обсягам розміщення валютних ОВДП на аукціонах 19 та 26 листопада.

    Після розгону Євромайдану та ескалації політичної напруги нерезиденти докупили в понеділок боргів уряду ще на 308 млн. грн. Вчора вранці в їхньому портфелі перебували ОВДП на 9,3 млрд грн, що є рекордним показником з 4 травня 2011 року.

    «Враховуючи, що західні інвестори тепер дуже ретельно оцінюють наші ризики, мова йде про купівлю ОВДП саме російськими інвесторами», – зазначив виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко.

    Раніше в Росії попередили, що не будуть просто так «рятувати Україну».

    Чим Янукович та Азаров будуть розраховуватися з цими кредиторами – теренами країни чи суверенітетом усієї держави?

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.