• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Украину спешно летят самолеты с долларами
    Опубликовано: 2013-12-04 07:43:58

    Протягом цілого тижня в Україну будуть завозитись партії готівкової іноземної валюти, щоб задовольнити попит українців на євро і долари, який значно виріс останніми днями.

    Настання епохи великих потрясінь не пройшло безболісно для української економіки. Вже вчора вона дала першу реакцію на політичні події. Головною проблемою понеділка стала валютна. Тільки-но банки відкрили свої відділення після маніфестацій, туди відразу хлинули українці, які хотіли придбати іноземну валюту, повідомляють Вести.

    «Дійсно, попит на долари і євро виріс, і їх не завжди вистачало всім, оскільки далеко не всі фінустанови встигли після п’ятниці підкріпити каси. Хоча й сильного ажіотажу теж не спостерігалося», – розповів заступник голови правління Фінростбанку Василь Невмержицький.

    Але фінансисти вже почали шукати вихід із ситуації – збільшувати постачання готівкової американської валюти в країну.

    «Завтра в Україні буде доставлена нова партія валюти. У населення не повинно бути паніки, долара і євро вистачить на всіх», – запевнив заступник голови правління банку «Фінанси та кредит» Ігор Львов.

    За його словами, нова порція готівкового долара має надійти в аеропорт «Бориспіль» сьогодні.

    Тим часом у разі, якщо українці почнуть в паніці забирати з банків депозити, експерти допускають введення Нацбанком мораторію на дострокове зняття вкладів фізосіб. Але сподіваються, що це не буде зроблено завчасно.

    «Це потрібно зробити не занадто рано: щоб не спровокувати ажіотаж, якого могло б і не бути. Але й не надто пізно: коли банки опиняться на межі краху», – зазначив президент Центру антикризових досліджень Ярослав Жалило. «Думаю, час мораторію ще не настав», – вважає голова правління банку «Хрещатик» Дмитро Гриджук.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.