• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Куда скатывается украинская экономика
    Опубликовано: 2013-12-04 06:03:39

    Дефіцит бюджету і поточного рахунку, скорочення золотовалютних резервів та нестабільність, зумовлена політичною кризою, обіцяють Україні не що інше як обвал гривні. Найгірше, що країна гостро потребує зовнішньої фінансової допомоги, але може не отримати її ні з Росії, ані з Заходу.

    Україні невдовзі загрожує економічний колапс, тож чинна влада має відреагувати на події, що відбуваються в країні. Найкращим виходом буде підписання угоди про асоціацію з ЄС, тому що цього хочуть близько 60% населення України. Таку думку висловив Тімоті Еш, головний економіст підрозділу ринків що розвиваються Standard Bank, в ефірі Bloomberg TV, передає ЛІГАБізнесІнформ.

    Еш вказав, що економіка України переживає спад і відчуває тиск дефіциту бюджету (6% ВВП) й поточного рахунку (8% ВВП). Це, а також скорочення золотовалютних резервів – їх обсягу на цей момент вистачить лише для покриття двох місяців імпорту – створює загрозливу ситуацію в Україні.

    Крім того, країна відчуває тиск з боку Росії, одночасно маючи потребу в зовнішньому фінансуванні. Його може надати або Росія, або Міжнародний валютний фонд. Російська Федерація надасть фінансову допомогу лише в обмін на вступ України до Митного союзу. «Але і для цього необхідна довіра між Путіним і Януковичем, чого не існує в принципі», – вважає Еш.

    Нарешті, країна переживає політичну кризу. «Не схоже, щоб влада й опозиція найближчим часом примирилися і створили коаліційний уряд», – зазначив експерт.

    На думку Еша, президент України Віктор Янукович повинен утримувати євроінтеграційний вектор розвитку країни і найближчим часом відновити переговори з ЄС. «Якби Янукович підписав у Вільнюсі угоду про асоціацію, він міг би заручитися підтримкою ЄС та МВФ і протистояти тиску Росії», – переконаний Еш. Зараз Україна знаходиться на роздоріжжі, і це дуже небезпечно для країни, заявив він.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.