• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Украинская «молочка» в Европе никому не нужна
    Опубликовано: 2013-11-30 06:33:02

    Експерти з аграрних питань прокоментували в ефірі радіостанції «Голос Столиці» перспективи сільського господарства України в контексті проваленої асоціації з ЄС.

    За словами директора аграрних консультаційних програм Ліни Доценко, стандарти якості в українській молочній галузі не відповідають вимогам ЄС. «Я б не сказала, що на сьогодні українська молочна продукція дуже конкурентоспроможна. Мені здається, що якраз, якщо відкриється європейський ринок, то молочка може трошки постраждати, тому що наше молоко, і це не є секретом, більше йде на ринки колишнього Радянського Союзу. Росія, зокрема, є нашим великим покупцем. Чому? Тому що у нас стандарти якості збігаються більше з Росією, ніж з Європою. Для того, щоб ми могли продавати молочні продукти зі свіжого молока до Європи, нам потрібно дуже сильно міняти ветеринарію і взагалі санітарні стандарти. Бо кількість соматичних клітин у молоці, яка допустима в Україні і в інших країнах колишнього Радянського Союзу, набагато вища, ніж у Європі, наприклад», - сказала експерт.

    Спеціаліст з питань економіки та агропромислового комплексу Володимир Коновальчук додав, що у нас дуже складно проконтролювати якість молока. «Можна відкрити ринки, але якщо наші виробники не будуть відповідати їх стандартам - вони просто не зможуть продавати там свою продукцію. Наприклад, у нас збирається молоко з величезної кількості виробників, тому вкрай складно контролювати якість великих партій. Коли ти збираєш з сотень або тисяч виробників молоко - проконтролювати якість дуже-дуже складно», - говорить Коновальчук.

     

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.