• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Украинским молокопроизводителям поставлять в Европу будет нечего
    Опубликовано: 2013-11-29 03:04:56

    Для підвищення якості та конкурентоспроможності молокопереробна галузь України потребує значних іноземних інвестицій. Про це сьогодні сказав президент Української аграрної конфедерації Леонід Козаченко у ході VI Всеукраїнської конференції з міжнародною участю “Молочний бізнес — 2013”.

    За його словами, на сьогодні існує чимало проблем, які стримують інвестиційний потік в молочну галузь, зокрема, серед них варто назвати такі як:  регулювання вартістю шляхом декларування змін гуртово-відпускних цін на молочні продукти, які складають питому вагу виробленої молочної продукції; встановлення мінімальних цін на молоко, яке закуповують у населення та ін.

    Л.Козаченко нагадав, що, на сьогодні, близько 70% молока ми отримуємо від присадибних господарств, а технічні регламенти вимагають, щоб від процесу доїння молока до його охолодження не було контакту з навколишнім середовищем, чого практично неможливо досягти у такій ситуації.

    На його думку, з метою підвищення якості та конкурентоспроможності молочної продукції, а також сприяння її виходу на міжнародні ринки, молокопереробним підприємствам необхідно, насамперед, активізувати работу по впровадженню систем управління якістю НАССР та ISO.

    Щодо перспектив української молочної продукції на міжнародних ринках, то, за словами Л.Козаченка, безумовно, більше їх у європейському напрямку. “Звісно у ЄС є свої правила гри на ринку, які формують здорову конкуренцію, створюють сприятливе середовище для ведення бізнесу, сприяють потоку інвестицій”, - додав експерт.

    За його словами, певні труднощі, які можуть виникнути на початкових етапах виходу молочної продукції на європейські ринки, з часом будуть компенсовані, “якщо ми рухатимемося у правильному напрямку”.

     

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.