• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Почему многие сельхозпредприятия вынуждены приостановить деятельность
    Опубликовано: 2013-11-28 06:33:46

    Великі сільгосппідприємства втрачають понад 100 тисяч на місяць, а нерідко й зупиняють господарську діяльність через ліквідацію постановою Кабінету міністрів територіальних органів Мінекоресурсів України.

    Асоціація «Український клуб аграрного бізнесу» звернулася з листом до Міністерства екології та природних ресурсів України з проханням вжити заходів щодо врегулювання питання визначення величин фонових концентрацій забруднювальних речовин в частині визначення уповноваженого органу на здійснення таких робіт. Про це йдеться в прес-релізі УКАБ.

    Згідно з п. 5.4 наказу Міністерства екології та природних ресурсів України від 30.07.2001 р. №286 «Про затвердження Порядку визначення величин фонових концентрацій забруднювальних речовин в атмосферному повітрі» визначення величин фонових концентрації розрахунковим методом та їх установлення здійснюються територіальними органами Мінекоресурсів України за узгодженням з обласними (міськими) СЕС Міністерства охорони здоров’я України.

    Відповідно до п. 5.5 Порядку, для отримання величин фонових концентрацій забруднювальних речовин в атмосферному повітрі зацікавлені організації направляють запит за встановленою формою до Республіканського комітету Автономної Республіки Крим з екології та природних ресурсів, начальникам Державних управлінь екоресурсів в областях, містах Києві та Севастополі.

    Однак постановою Кабінету Міністрів України від 13 березня 2013 року №159 «Про ліквідацію територіальних органів Міністерства охорони навколишнього природного середовища» ліквідовані як юридичні особи публічного права територіальні органи Міністерства охорони навколишнього природного середовища.

    Таким чином, норма щодо визначення величин фонових концентрацій існує, а уповноважені на це органи – ліквідовані.

    «В такій ситуації Державна екологічна інспекція України проводить перевірки та складає приписи про усунення порушень природоохоронного законодавства, виконання яких вимагає фактичного зупинення виробничої діяльності підприємства, а також протоколи про адміністративні правопорушення посадовими особами господарюючих суб’єктів. Це призводить до значних втрат сільгоспвиробників. Великі підприємства втрачають понад 100 тис грн. на місяць, що різко знижує мотивацію до розвитку аграрного виробництва», – наголосив генеральний директор УКАБ Володимир Лапа.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.