• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В начале 2014 украинцев ждет очередное серьезное подорожание
    Опубликовано: 2013-11-27 07:03:25

    Наступного року в Україні суттєво подорожчає «другий хліб», один з основних продуктів харчування й неодмінний компонент борщового набору – картопля. А водночас з нею ще й цибуля.

    Оптові ціни на картоплю в Україні навесні 2014 можуть збільшитися на 28,6-37,5% порівняно з поточними – до 4,5-5,5 грн/кг, прогнозує керівник проекту «АПК-Інформ: овочі та фрукти» Тетяна Гетьман.

    «Ціна, за нашими оцінками, буде рости і цілком можливо, що досягне до кону сезону, до квітня рекордних показників – 4,5-5,5 грн/кг», – сказала вона на X міжнародній конференції «Овочі та фрукти в Україні – 2013» в Києві у вівторок.

    Експерт пояснила, що така ситуація пов’язана з виникненням дефіциту якісної картоплі в країні.

    За її словами, цього року фермери відчували дефіцит коштів для закупівлі якісного насіння та засобів захисту рослин. Крім того, на врожаї картоплі негативно позначилися дощова погода під час її збирання.

    Тетяна Гетьман додала, що за останній тиждень ціни на картоплю зросли на 15% і становлять 3,5-4 грн/кг.

    В той же час, з її слів, імпорт картоплі з Єгипту істотно не вплине на цінову ситуацію в Україні.

    Аналогічна ситуація, за оцінками експерта, складається з цибулею. За минулий тиждень вона подорожчала приблизно на 20% – до 4,5 грн/кг. При цьому Гетьман зазначила, що ціни на моркву, капусту і буряк залишатимуться відносно стабільними, незважаючи на зниження врожаю цих культур борщового набору в 2013 році.

     


    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.