• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Новый украинский урожай оказался в зоне риска
    Опубликовано: 2013-11-26 02:03:36

    Співробітники українського гідрометцентру вважають, що у зв'язку з пізніми строками сівби більше 10 % посівів озимих культур можуть не пережити зиму. А тому урожай 2014 знаходяться в зоні ризику.

    "Частина посівів увійде в зиму в недорозвиненому стані... У групі ризику не менше 10%", - зазначила агентству "Інтерфакс- Україна" начальник агрометеорологічного відділу Укргідрометцентру Тетяна Адаменко.

    За її словами, в даний час більше 80% сходів знаходяться у доброму та відмінному стані завдяки достатнім запасам вологи і сприяє розвитку озимих погодних умов. Стан решти посівів оцінюється як задовільний і слабкий.

    Адаменко зазначила щадний для озимих перехід до зими. Згідно з її оцінками, до 5 грудня в країні не очікується різкого зниження температур, можливі опади у вигляді мокрого снігу.

    Як повідомлялося з посиланням на дані Міністерства аграрної політики та продовольства України засіяла озимими зерновими під урожай 2014 7,728 млн га, що на 4,6% менше порівняно з минулим роком.

    Посіви озимого ріпаку під урожай- 2014 склали 882 тис. га (на 14,4 % менше).

     

    Источник

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.