• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Украинскому селу грозят новые поборы
    Опубликовано: 2013-11-25 06:03:36

    Після відмови Кабінету Міністрів України підписувати Угоду про асоціацію з ЄС, варто очікувати ініціювання введення нових податків. Про це сказав народний депутат України, заступник голови Комітету ВРУ з питань аграрної політики та земельних відносин Ігор Сабій.

    –Що чекає український аграрний сектор внаслідок цього політичного рішення?

    – Нічого доброго Україну не чекає. В бюджеті реально не вистачає грошей, а Європа, зрозуміло, грошей не дасть. Нині ми всі знаємо і розуміємо - лише аграрний сектор дає плюсовий приріст. Відповідно, буде ініціатива введення нових податків. Враховуючи дружбу з Москвою, буде проштовхуватися Причорноморський «Зерновий пул». Усі ми добре пам’ятаємо, як було в 20-х і 30-х роках минулого сторіччя, що власне за рахунок України і її сільського господарства Радянський Союз робив індустріалізацію в той час, як наші діди помирали з голоду. Тому ми не хочемо, щоб це повторилося.

    – Чи не означає зміна політичного вектора, що прийняття євроінтеграційних законопроектів, які знаходяться на розгляді парламентарів, відкладуть на невизначений час?

    – Якщо їх і будуть приймати, то у зміненому вигляді. Однозначно, буде збільшуватися податковий тиск, а по стандартизації та інших моментах, ми будемо вже рухатися не на Захід, а на Схід.

    – На Вашу думку. На скільки реальна загроза передачі українських земель китайським інвесторам, в разі впровадження певних інвестиційних проектів?

    – Така загроза справді дуже реальна, і я про це неодноразово говорив. Нині в парламенті зареєстровано законопроект Владислава Лук’янова про передачу 10 млн. га земель сільськогосподарського призначення у фонд Державного земельного банку. Його пропозиції ще небезпечніший від законопроекту Євгена Сігала, адже створюється механізм для того, щоб за дешеві китайські гроші розрахуватися землею. Звичайно, ми (опозиційні фракції) робимо все, щоб цей законопроект не прийняли....

    Живе обговорення щодо того, яких викликів слід чекати українським сільгоспвиробникам відбудеться 27 листопада в Києві у рамках Міжнародного конгресу «Аграрний Олімп».

    agravery

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.