• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Украинские товары отказываются покупать на мировых рынках
    Опубликовано: 2013-11-25 02:03:34

    Уряд має намір вжити заходів для поліпшення показників промислового виробництва, зазначив Прем’єр-міністр України Микола Азаров. “Перш за все, це залежить від ринків збуту і цін на промислову продукцію вітчизняного виробництва. На жаль, ми маємо справу з тривалим скороченням попиту на нашу продукцію на світових ринках, а з початку року – і на ринках Росії та Азії. Так, в поточному році експорт товарів з України у Росію зменшився приблизно на 2 млрд. дол., експорт товарів у країни Азії скоротився на 10 . Зафіксовано значне зменшення експортних поставок в такі країни як Ізраїль (на 12,8), Індія (на 15,6%), Індонезія (на 31,4%), Республіка Корея (на 65%)”, – повідомив глава уряду.
    За його словами, Уряд активно працює над вирішенням цієї проблеми. Другий негативний фактор, який значно знижує економічну активність, – це надмірна ціна на газ і нафту. Це призводить до скорочення виробництва, в деяких випадках – взагалі до зупинки, як, наприклад, в нафтопереробній галузі. “Як наслідок, ми змушені відволікати величезні кошти на переведення енергетики на альтернативні гази і види палива”, – зазначив Глава Уряду.

    Відповідно, додав Микола Азаров, скоротилися ресурсні можливості для модернізації підприємств. Ще більш гостро постало питання конкурентоспроможності вітчизняної промислової продукції, рентабельності підприємств. А скорочення рентабельності призвело до скорочення капітальних витрат і відповідно до зменшення обсягів будівництва.

    “Як наслідок усього сказаного – зменшується і виручка підприємств, і доходів бюджету. А це вже безпосередньо впливає на можливості фінансувати не тільки видатки розвитку, а й соціальні видатки”, – заявив Глава Уряду. Серйозні проблеми стоять перед Україною і у зв’язку з нашими зобов’язаннями перед Міжнародним валютним фондом.

    Источник

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.