• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Почему в Украине так тяжело платить налоги
    Опубликовано: 2013-11-21 22:53:06
    Україна зайняла 164 сходинку із 189 країн у рейтингу легкості сплати податків компанії PwC. Наша країна розмістилася на рівні із Сальвадором (165) і Кенією (166).
     
    При цьому відразу перед Україною розмістилися Нікарагуа і Нігер, що зайняли відповідно 163 і 162 місця. Останнє місце дісталося центральноафриканській республіці Чад.
     
    Перше ж місце авторитетні експерти віддали ОАЕ. За ними в десятці найпростіших по сплаті податків: Катар, Саудівська Аравія, Гонконг, Сінгапур, Ірландія, Бахрейн, Оман, Канада і Кірібаті.
     
    Українські сусіди зайняли куди більш кращі позиції, наприклад, Росія опинилася на 56-му місці, а Білорусь - на 133. При цьому Молдова розмістилася на 95 сходинці, Польща - на 113-й, Словаччина - на 102, Угорщина - на 124.
     
    Згідно з повідомленням PwC, при складанні рейтингу враховувалися такі показники: кількість платежів на рік; час, витрачений на сплату податків; загальний рівень ставок, який в Україні склав 54,9%.
     
    Цікавим є той факт, що, якщо ви плануєте відкритибізнес в Україні, то вам доведеться витрачати на сплату податків 390 годин, тобто більш ніж 16 діб на рік. Разом з тим, кількість різних зборів в Україні досягає 28 штук. agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.