• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В 2014 половина украинцев останется без денег
    Опубликовано: 2013-11-21 01:53:14

    2013 рік мабуть є найважчим роком для керівників нашої держави, оскільки ті протиріччя між центрами тяжіння на Євроазійському просторі, які виникли в цьому році надзвичайно болісно вдарили по реальному та фінансовому секторах національного господарства, а це зменшення реального рівня заробітної плати, збільшення безробіття та простоїв обладнання і звичайно зменшення надходжень податків до бюджетів різного рівня.

    Ускладнення в торгівлі з Росією можуть негативно відбитися на бюджеті України на наступний рік, тому Київ буде прагнути шляхом переговорів зняти всі торговельні проблеми, що виникли раніше з Москвою. Про це сьогодні, 20 листопада, журналістам заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров під час брифінгу, який відбувся перед двосторонньою зустріччю з прем'єр-міністром Росії Дмитром Медведєвим.

    9 листопада Азаров заявив, що Україна за 10 місяців цього року втратила 25 % товарообігу з Росією. Варто також звернути увагу, що Росія з наближенням термінів очікуваного підписання Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі між Україною та Європейським Союзом (29 листопада) почала вводити різного роду обмеження на імпорт продукції з України. Зокрема, обмеження торкнулися імпорту кондитерської , м'ясомолочної продукції, металопродукції, машинобудування. Також на митниці виникають затримки при ввезенні товарів з України на територію Росії через посиленого митного контролю з боку РФ [1].

    Зараз вже пізно розбиратися, чому так войовниче настроєна Росія до української сторони, яка прагне інтегруватися у європейський простір. Прорахунок влади полягає в тому, що вона вчасно не виробила превентивних заходів щодо захисту вітчизняних товаровиробників в разі застосування східним сусідом протекціоністських заходів. Готуватися до такої агресивної реакції Росії на європейські прагнення нашої держави варто було ще років десять назад, а саме нарощувати внутрішнє споживання продукції машинобудування та металообробки, підвищувати якість м’ясної та молочної продукції і поступово диверсифікувати ринки збуту.

    Високою є ймовірність того, що тиск Росії при позитивному вирішенні питання щодо підписання угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі ще більше посилиться, від чого українські товаровиробники будуть страждати ще більше. Все це кумулятивним чином негативно вплине на рівень надходжень до Державного та місцевих бюджетів і призведе до згортання доленосних соціальних програм та стратегічно важливих для держави інвестиційних проектів.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.