• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На украинскую экономику оказывают сильнейшее давление
    Опубликовано: 2013-11-21 00:33:19

    Європейський банк реконструкції та розвитку стурбований ситуацією , яка склалася в Україні реалізацією реформ. Головний економіст Європейського банку реконструкції та розвитку Ерік Берглоф заявив , що Україна викликає у них почуття сильного занепокоєння . Ці слова він вимовив , виступаючи на брифінгу , який був присвячений річному звіту по регіону . За словами Берглофа , Україна зараз знаходиться в такій ситуації , коли потрібно якомога швидше приймати стратегічні рішення. Він стверджує , що українська економіка знаходиться під серйозною напругою , крім того , фінансова ситуація теж переживає не кращі часи. Представники ЄББР у своєму звіті особливо виділив і той факт , що в 2013 році цифра понижуючих індикаторів ( відкат у проведенні реформ) вперше з 1994 року , коли були введені критерії трансформації , виявилася нижче підвищують . Банківські аналітики відзначили 5 понижуючих індикаторів і 2 підвищують . Для порівняння , в Угорщині понижуючих факторів було відмічено 3 , у Словаччині — 2 .
     
    Берглоф розповів , що ситуація в Угорщині залишається не дуже добре, притому це стосується як економічної , так і політичної сфер . Із звіту випливає , що багато угорські компанії уникли санкцій , під які б вони потрапляли при застосуванні законів про конкуренцію . Також зазначено досить серйозне втручання в економічний сектор з боку держави. На думку Еріка Берглофа , якщо надалі політичні та економічні інститути не будуть удосконалені , то процес вирівнювання показників економік , що розвиваються з тими , які є найбільш розвиненими , може просто зупинитися на місці. А в деяких станах можливо і значне уповільнення цих процесів.
     
    Ще у звіті сказано , що тільки країни Прибалтики та центральноєвропейські країни в найближчі 20 років зможуть досягти або перевершити показник в 60 % від середньорічного доходу на одиницю населення , середнього для 15 країн Європейського союзу. Більшість з тих країн , економіка яких є перехідною , буде набагато нижче цієї риси . Зазначається у звіті і причина , по якій відсутнє прагнення провести структурні реформи. На думку аналітиків ЄБРР , головною причиною є наслідки глобальної економічної кризи , коли після початку режиму жорсткої економії в 2008 році країни вже втомилися від нього , і в результаті відбувається відмова від проведення реформ. Нагадаємо , що ЄБРР минулого тижня погіршив свій прогноз економічного розвитку для країн Європи з перехідною економікою . Таке ж погіршення в прогнозах сталося і для країн Північної Африки.

     

    Источник

     

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.