• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Украинская промышленность «дошла до ручки», - эксперт
    Опубликовано: 2013-11-19 23:33:37

    Нижньої точки падіння виробництва вже майже досягнуто, зате наступного року можливий підйом промисловості. Таку думку висловив експерт Анатолій Баронін в ефірі радіостанції «Голос Столиці».
    Спад промислового виробництва в жовтні склав 4,9% у порівнянні з аналогічним місяцем минулого року. Це краще, ніж мінус 5,6% за підсумками вересня, проте з початку року залишається незмінним - мінус 5,2%. Такі дані розчарували експертів, оскільки за рахунок низької бази порівняння минулого року, можна було розраховувати на більш оптимістичні результати.

    Чи пройдено дно спаду в українській промисловості чи все найгірше ще попереду? Про це «Голос Столиці» говорив з директором компанії «Да Вінчі» Анатолієм Бароніним.

    «Голос Столиці»: Спад промвиробництва на 4,9% - для вас несподіванка чи закономірність?

    Анатолій Баронін: Не можу сказати, що це несподіванка, оскільки впродовж останніх місяців ми спостерігали стійке зниження цього показника. Однак позитивом є те, що за підсумками жовтня цей показник свідчить про уповільнення спаду, і у нас з'являється все більше надій на те, що наступного року Україна все ж може змінити даний тренд з промислового виробництва і продемонструвати незначний підйом.

    Все-таки існує дно, і я вважаю, що Україна вже наблизилася до цього дна. У зв'язку з чим відбувається уповільнення спаду. Позитивні макроекономічні показники, які демонструє єврозона, дають нам надії на те, що економіка і промисловість України можуть поступово почати відновлюватися.

    «Голос Столиці»: Тобто дна досягнуто, і тепер починаємо рухатись у бік поліпшення?

    Анатолій Баронін: Я думаю, що ми стрімко наблизилися до дна, я не думаю, що дно вже досягнуто. Вважаю, що до кінця року ми будемо промацувати це дно.

    «Голос Столиці»: Тобто в 2014 році можна очікувати того, що українська економіка повернеться до зростання?

    Анатолій Баронін: Тут необхідно розглядати варіанти у зв’язку з подією, яку ми очікуємо 29 листопада. Тобто підписання Угоди про асоціацію з ЄС. У разі, якщо асоціація буде підписана, певне пожвавлення можна буде очікувати, і я думаю, що за підсумками 2014 року можна буде говорити про незначний, але плюс з промвиробництва. Якщо ж асоціацію не буде підписано, то я боюся, що 2014 рік ми можемо також закінчити з негативним показником промисловості.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.