• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Через 4 года украинскую курятину будут кушать по всему миру
    Опубликовано: 2013-11-19 07:03:41

    До 2017 року кількість країн, куди експортується українська курятина, може зрости до півсотні.
     
    Про це заявив в ефірі телеканалу БТБ голова асоціації «Союз птахівників України» Олександр Бакуменко, повідомляє Укрінформ.
     
    «За моїми прогнозами, в 2017 році буде вже не 30, а 50 країн, куди ми будемо експортувати свою продукцію. Ми маємо конкурентні переваги як виробники і не боїмося конкуренції в Європі. Ключовою перевагою є вертикально інтегрований цикл виробництва - наявність власної кормової бази, ферм, репродуктивних та забійних підприємств, власних систем збуту, олійно-екстратних заводів з виробництва шроту тощо. У світі такої інтеграції більше нема», - зазначив Бакуменко.
     
    За його даними, приріст виробництва курятини рік у рік зростає - цьогоріч він становить близько 150 тисяч тонн (майже 15%). Глава профільної асоціації нагадав, що Україна зараз посідає 9-те місце за виробництвом курятини, і поточного року ввійде до десятки світових експортерів м'яса бройлерів. Зараз Україна експортує курятину у майже 30 країн, серед споживачів - країни СНД, Іран, Йорданія, Сирія, Лівія, Саудівська Аравія тощо.
     
    Бакуменко додав, що протягом семи років тривала процедура узгодження стандартів безпеки та якості з усіма організаціями ЄС і її пройдено успішно.
     
    Нагадаємо, що з поставок 20 тонн курятини в Голландію розпочався експорт курятини до ЄС. З укладанням Угоди про асоціацію з ЄС українські виробники отримають можливість експортувати до Європи 40 тис. тонн курятини на рік за нульовою митною ставкою.
     
    Рівень річного споживання курятини на внутрішньому ринку досягнув 24,5 кг, що дорівнює показникам розвинутих країн.

     

    Источник

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.