• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Оказавшись в ЕС, Украина завалит Европу макаронами и куриными тушками
    Опубликовано: 2013-11-19 06:03:29

    Українська економіка після підписання Угоди про асоціацію з ЄС здатна набрати небачених досі обертів, адже угода відкриває шлях українським виробникам на великий та багатий ринок.
     
    Про це «Погляду» розповів економіст Олег Соскін.
     
    «Це всього-на-всього міф, що Україна не зможе бути конкурентоздатною у Європі, тому що на сьогоднішній день багато української продукції успішно реалізується у Європі», - зазначив експерт.
     
    Не секрет, наголосив Олег Соскін, що в Україні працюють численні іноземні підприємства легкої промисловості, що виробляють багато одягу та трикотажу, який потім експортують в Європу.
     
    «Що стосується сільськогосподарської продукції, то в Європу вже давно успішно експортують соняшникову олію. Що заважатиме Україні виготовляти ті ж самі вироби із зерна і експортувати в Європу? Або ж виготовляти макарони під маркою «Спагетті» і відправляти на європейський ринок?», - зауважив економіст.
     
    На думку експерта, пройшовши відповідну сертифікацію, низка українських виробників зможе поставляти на ринки Європи пташине м'ясо. Також з України постачають багато деревини, тому українці можуть експортувати меблі.
     
    «Європейський ринок – це 520 млн населення із середнім ВВП на душу у 32 тис дол. Ми не можемо втратити можливість потрапити на цей ринок. Підписавши Угоду про асоціацію, для України відкриваються великі можливості і перспективи: ми можемо збільшити кількість торговельних квот, а вітчизняні підприємства почнуть вводити західні технології і стандарти», - наголосив економіст.
     
    «Я не знаю таких випадків, щоб країни, які підписали асоціацію з ЄС, про це жаліли. Хто жалівся? Румунія, Прибалтика, Польща, чи може Хорватія? Вони пройшли етап асоціації, щоб стати повноцінними членами ЄС, і отримали не лише нові зобов’язання, а й величезні ресурси на розвиток країни», - зазначив експерт.
     
    Зокрема, зауважив економіст, Польща отримала понад 30 млрд євро субвенцій для модернізації власної інфраструктури: очистки води, переробки сміття, ремонту доріг та ін.

     

    Источник

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.