• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Украинцы не хотят покупать импортное сало
    Опубликовано: 2013-11-18 06:33:57

    Імпорт свинини в Україну в поточному році скоротився на 15%. Про це кореспонденту «Агравері» повідомили в аналітичному відділі агроконсалтингової компанії «Дикун». Зокрема, загальний обсяг завезеної свинини за 10 місяців становив близько 125 тис. т (минулого року — понад 166 тис. т).
     
    Як повідомили аналітики, за рахунок інтенсивного імпорту з Канади та США суттєво змінилась структура основних експортерів. Якщо за вказаний період минулого року частка Бразилії становила 56%, то в 2013 році вона знизилась до 48%.
     
    Аналітики компанії «Дикун» пояснили, що імпорт свинини із зазначених країн Північної Америки частково замістив не лише латиноамериканські, а й європейські поставки.
     
    «Влітку м’ясопереробна галузь країн ЄС відчувала дефіцит сировини, а це спровокувало зростання цін та знизило експортний потенціал. Водночас підвищилась і собівартість бразильської свинини. Як наслідок, на внутрішньому ринку України опинилось дешеве м'ясо зі США та Канади. Також не слід забувати, що на скорочення імпорту вплинув стрімкий розвиток українського свинарства та скорочення експорту до Росії», — сказали аналітики.

     

    agravery
     

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.