• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Украину ждет масштабное повышение цен
    Опубликовано: 2013-11-17 06:03:30

    Фінансування діяльності Держзембанку шляхом продажу облігацій Нацбанку України призведе до глобального зростання споживчих цін. Емісія 15 млрд грн збільшить гривневу масу в країні на 5%, і на стільки ж можуть збільшитися споживчі ціни, попереджають експерти Української аграрної асоціації.
     
    До того ж передання державних земель до статутного капіталу Держзембанку означає значні втрати коштів для місцевих бюджетів, з яких фінансуються численні соціальні витрати – дитячі садки, медичні установи, місцевий транспорт тощо.
     
    Як можна зрозуміти з останніх заяв Держзембанку, масштабна програма кредитування аграріїв має відбутися за рахунок емісії гривні. За повідомленнями ЗМІ, член правління Держзембанку Ганна Сидорова пропонує, щоб облігації Держзембанку фінансував НБУ. Але, як відомо, Нацбанк не залучає депозити у населення, а всі кошти, які він надає, – це емісія, тобто друк грошей. Лякає масштаб майбутньої емісії – до 15 млрд грн. Це означає зростання гривні в обігу на 5%, унаслідок чого споживчі ціни можуть вирости на стільки ж.
     
    «Міжнародна практика показує, що центральні банки випускають національну валюту в обіг лише в обмін на вільно конвертовані валюти. Фінансування з боку центрального банку інвестиційних програм державних компаній – це винятки, які присутні в окремих країнах, таких як Венесуела і Білорусь. В результаті у Венесуелі та Білорусі курс національних валют по відношенню до долара США за останні роки впав більш ніж утричі. На сьогодні у Венесуелі найвищий рівень інфляції в світі (близько 50%) , в Білорусі другий найвищий – понад 30%. Це результат використання тих ідей і схем, які планує скопіювати Держзембанк України», – заявив голова Української аграрної асоціації Володимир Макар.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.