• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Почему в Украине дорожает хлеб
    Опубликовано: 2013-11-16 04:33:14

    Протягом останніх шести місяців середня роздрібна вартість хліба зросла приблизно на 1 відсоток. Про це виданню «Вести » заявила завідувач сектору взаємодії зі ЗМІ та зв’язками з громадськістю Держцінінспекції Марина Воротинцева . У цілому , за поточний рік ціна на хліб подорожчав на 2 — 3 відсотки . Є дві причини для подорожчання хліба. Першою з них називають закриття кількох хлібобулочних підприємств через низьку рентабельність виробництва. За словами генерального директора хлібопекарської промисловості » Укрхлібпром» Олександра Васильченка , в 2012 році в області спостерігалося суворе адміністративне регулювання , і рівень рентабельності підприємств був досить низьким. Виходячи з постанови Кабінету міністрів , рентабельність хлібопекарів не повинна перевищувати 5 відсотків. Ще однією причиною загального зростання цін ан хліб в Україні — скорочення обсягів випічки соціального хліба .

    Зараз на комбінатах нарощується виробництво більш дорогих хлібобулочних виробів , які виготовляються за покращеною рецептурою. На ній , головним чином , і заробляють пекарі. Як розповів голова правління холдингової компанії » Хлібні інвестиції » Олександр Тараненко , в Україні стає все більш популярною якісна хлібна продукція , зокрема , дуже популярними стали батони . Однак , наростити прибутку підприємствам так і не вдається , оскільки 60 — 70 відсотків від загальної кількості виробництва пекарів , як і раніше, займають так звані соціальні сорти хліба , вартість яких жорстко контролюється державою. А його виробництво для більшої частини хлібозаводів , як правило , збитково . Нерідко свої втрати виробники компенсують за рахунок більш дорогих сортів хліба , споживачі яких не є представниками соціально незахищеної категорії громадян.

    Як би там не було, в поточному році комбінатам вдасться наростити прибуток на виробництві та соціального хліба . Завдяки зниженню ціни на борошно : та просіла в ціні майже на 40 відсотків ( до 325 доларів / тонна) , а хліб дешевше не став , а навіть трохи подорожчав. Однак , хлібники не втрачають надію , що до Нового року їм вдасться утримати цінники на хліб на нинішньому рівні.

    Источник

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.