• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Украинским аграриям пообещали настоящий европейский рай
    Опубликовано: 2013-11-13 03:33:48

    Угода про зону вільної торгівлі (ЗВТ) з Європейським Союзом позитивно відобразиться на сільському господарстві України.


    “Багато українських агрокомпаній давно хочуть на європейський ринок. Ми довго йшли до того, щоб відповідати їхнім стандартам, і кілька днів тому почалися перші поставки української курятини до ЄС”, – зазначає керівник департаменту міжнародної торгівлі АТ Волков і Партнери Андрій Заблоцький. Підписання угоди про ЗВТ з Євросоюзом дозволить українським компаніям постачати свою продукцію і до Євросоюзу за нульовим митним тарифом.

    Forbes проаналізував, на які саме поступки готові піти в ЄС. Зокрема, зазначає видання, у країнах об’єднання може з’явиться українська свинина, розмір квоти на її імпорт може скласти до 40 тис. тонн на рік. Верхня межа для поставок курятини може бути піднята майже втричі порівняно з початковою пропозицією: з 13 тис. до 36 тис. тонн. “Можливо, поки що цього обсягу і достатньо, але за рік-два ми б змогли без проблем збільшити до 100 тис. тонн”, – підкреслює генеральний директор Українського клубу аграрного бізнесу Володимир Лапа.

    Квоту на вітчизняний етанол в ЄС погодилися підняти з 27 тис. до 100 тис. тонн, але проте не відразу, а протягом п’яти років. Основні дискусії розгорілися навколо обмеження ввезення зернових. Тим не менше, квоту на ячмінь під час переговорів вдалося підняти втричі, а на кукурудзу – у півтора. “Але істотного зростання не буде. Ми і зараз постачальник № 1 до Євросоюзу. За минулий сезон експортували туди близько 10 млн тонн зерна і олійних. Для нас основна вигода в тому, що обнулити мита на техніку, обладнання”, – розповів генеральний директор Української зернової асоціації Володимир Клименко.

    Нагадаємо, у Кабміні вчора вивчили наслідки підписання угоди з ЄС для української економіки.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.