• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • С каждой фуры на границе с Россией будут сдирать от 380 грн до бесконечности
    Опубликовано: 2013-11-13 06:03:34

    На кордоні з Росією знову утворилися величезні черги фур через нові правила перевезення вантажів, введені російською митницею 12 листопада. Раніше північні сусіди запровадили їх лише в межах двох областей - Луганської та Донецької - і там фури стояли по кілька діб, бо водії не знали про нововведення. Тепер далекобійників начебто попередили. Проте вони все одно скупчилися на КПП "Бачівськ", що на Сумщині, утворивши трикілометрову чергу.

    Щоправда, відучора вона скоротилася втричі. Зараз узбіччя траси, що веде до українсько-російського кордону, на кілометри всіяні пляшками з-під води та молокопродуктів, обгортками від цукерок та шоколаду. І це лише перші помітні наслідки нововведень для далекобійників. Надзвичайники взялися полегшити далекобійникам вимушену зупинку та вже розгортають пункт обігріву. "Будемо водіїв напувати гарячим чаєм, більше за іншим поки що не підходили", - повідомив керівник Шосткинського зведеного загону №2 УДСНС Сумщини Володимир Причинний.

    Згідно з новими правилами перетину кордону, кожен водій вантажівки має оформити договір доповнення, іншими словами - страховки. Це значно сповільнило процес перетину кордону саме на російському боці, бо оформляли страховки уже там. Рятувати ситуацію взялися митники. Сумські поїхали до брянських і під час вечірньо-нічних переговорів дійшли порозуміння. "Було досягнуто згоди, що ці страховки будуть оформлятися як на російській стороні, так само і на українській", - повідомив керівник митного посту "Бачівськ" Євген Дубовик.

    Представник російської страхової компанії Вадим Мущенков показав, як виглядає новий документ. У спеціальному коді міститься інформація про відправника, отримувача, перевізника та дані автомобіля. "Штрих-код, який містить у собі одразу всю інформацію. Достатньо провести по ньому сканером, і вся інформація висвічується представнику російської митниці на його комп'ютері", - додав російський страховик. Немає лише чіткої відповіді, скільки водіям доведеться платити за цей папірець. "Залежно від вартості товару, ціна коливається від 1,5 тис. рублів (близько 380 грн) до...", - не зміг завершити речення Макущенков, маючи на увазі, ймовірно, "до нескінченності".



    Тим часом українські митники переконують, що на кордоні нічого надзвичайного не відбувається. Мовляв, останні три доби, як і завжди, пропускають по 300 фур. А черги пов'язують не так із новими митними правилами, як з ажіотажем серед самих далекобійників, які намагалися проскочити кордон ще за старою схемою, тобто дешевше. Нагадаємо, що з 15 листопада Румунія обмежує ввезення з України продуктів та пального у баках авто. Тепер доведеться обов'язково заповнювати декларацію, навіть якщо людина везе літр олії чи кілограм борошна.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.