• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Крупные торговые сети Украины могут потерять еще одну возможность хорошо заработать
    Опубликовано: 2013-11-12 23:07:37

    Наразі цей напрямок діяльності може генерувати 7-10% у структурі доходу продуктових ритейлерів, зазначив голова аналітичного департаменту компанії Pro-Consulting Олександр Соколов. "Але ця цифра дуже індивідуальна і може сильно різниться залежно від гравця", - наголосив він.

    Ідея про заборону ритейлерам заробляти на неторгових операціях включена в поправки до законопроекту Про захист економічної конкуренції, внесеного народним депутатом від Партії регіонів Владиславом Лук'яновим. "Суб'єктам господарювання, які працюють у сфері роздрібної або оптово-роздрібної торгівлі, забороняється здійснювати у відносинах з постачальниками дії, спрямовані на отримання додаткових до традиційних торговельних знижок або винагород вигод", - зазначено в документі.

    "Забороняються бонуси, маркетингові послуги і так далі. Ці норми намагалися проштовхнути в законі про внутрішню торгівлю, а коли це не вийшло, вписали їх у давній законопроект, який присвячений зовсім іншим питанням", - пояснив виданню Ігор Кишко, генеральний директор Української торговельної асоціації.

    Вкажемо, що заборона вводиться для торгових мереж, у яких вартість активів або річний обсяг реалізації товарів перевищує суму, еквівалентну 50 млн євро. Законопроект №0875 запропонований ще урядом Юлії Тимошенко в 2008 році, і спочатку був спрямований на спрощення злиттів невеликих ритейлерів.

    Бізнес переживає, що, наприклад, пункт "нечіткість і неоднозначність у визначенні умов договорів" можна буде трактувати як завгодно широко. Серед інших скарг - неможливість надання платних послуг з просування товару. З наслідків - падіння прибутковості ритейлерів, зупинка еволюції цивілізованих форматів торгівлі і падіння податкових надходжень. За даними співвласника компанії Фуршет Ігоря Баленка, за 8 місяців 2013-го торговці-юрособи, а це як правило великі ритейлери, сплатили 26,2 млрд гривень податків.

    У свою чергу, постачальники потенційним змінам раді. "Бонуси, додаткові платежі за якісь міфічні послуги, яких ніхто не надає. При цьому якщо ми хочемо провести промо-кампанію - наприклад, дегустацію, то все одно повинні заплатити за неї додатково. Скоротити право мереж на такі операції? Відмінна ідея!" - радіє Людмила Дригало, співвласник одного з найбільших виробників харчових продуктів компанії Дригало.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.