• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В ноябре цены на продукты будут сильно расти
    Опубликовано: 2013-11-11 08:23:19

    В Україні зафіксовано подорожчання продуктів харчування. У жовтні ціни на яйця , молочні продукти та овочі в Україні почали свій рух у бік підвищення. Так зафіксовано подорожчання на 11,5 % курячих яєць , огірки і помідори подорожчали на 7,2 %. Молочні продукти додали в ціні від 0,5 до 2% , повідомляє видання « Сегодня». Експерти пояснюють , що на подорожчання овочів і молочної продукції вплинув сезонний фактор , а подорожчання яєць пов’язують з цінами, що зросли на корм для курок . На їх думку , в листопаді і грудні ціни додадуть ще 0,5 — 0,6 % , а зростання цін за підсумками цього року становитиме від 1 до 1,2 %. Є і позитивні показники .
     
    Хоч і небагато, але все ж впали ціни на рослинну олію , фрукти і бакалію . Падіння цін зафіксовано на рівні від 0,2 до 2,3 %. Хотілося б нагадати , що в державному бюджеті України на 2013 рік показник інфляції закладений на рівні 4,8 % У жовтні Держстат озвучив показник інфляції в 0,4 %. Перед цим , за відомостями статистики , три місяці ціни або залишалися стабільними , або мінялися у бік зменшення. За даними на 1 листопада , вартість продуктів так званого « борщового набору» в 3,1 рази вище , ніж у цей же період минулого року. Зростання цін пояснюється меншим , ніж торік , урожаєм цих овочів через несприятливі погодні умови .
     
    Другим чинником називають зменшення площ під посів овочевих культур. Свій вплив на зростання цін зробило і скрутне фінансове становище сільгоспвиробників. Воно пов’язане з низькими цінами на врожай у 2012 та 2011 роках. Через зменшення своїх доходів , фермери скоротили використання добрив і засобів захисту для сільськогосподарських культур , що призвело до зменшення врожаю і , відповідно, зростанню цін на нього. Так , експертами зафіксовано таке зростання цін на початок жовтня: картопля — в 3,2 рази , цибуля — в 4,7 разів у порівнянні з тим же періодом 2012 року. На моркву ціна зросла на 53,8 % , буряк — на 50 %.
     
    Єдине , що впало в ціні — це капуста. Ціни на неї знизилися на 16,7 %. Міністерство економічного розвитку і торгівлі України опублікувало середні ціни по Україні на продукти « борщового набору» . Ціни актуальні на 30 жовтня. Ціна картоплі склала 4 гривні , 15 копійок за кілограм. Капуста коштувала 1гривна , 98 копійок за кілограм. Ціна на моркву склала 3 гривні , 51 копійка за кілограм. Лук коштував 4 гривні , 95 копійок за кілограм. Вартість буряка — 2 гривні , 81 копійка за кілограм.

     

    Источник

     

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.