• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Экономику Украины окончательно загнали в глухой угол
    Опубликовано: 2013-11-10 00:37:33

    Економічна політика влади як за весь період незалежності України, так і за останні 3 роки не передбачала кардинальних реформ, віддаляючи структурні проблеми на майбутнє. Однак як показує статистика останніх двох років теперішній потенціал економічного зростання в Україні вичерпано.

    Ситуацію може переломити підписання угоди про Асоціацію та покращення ділового клімату в країні.

    Тим неменше, в протилежному випадку, директор економічних програм Центру Разумкова Василь Юрчишин вважає, що непідписання угоди про Асоціацію призведе до погіршення економічної ситуації в Україні. "Зараз дуже велика ймовірність того, що нічого підписано не буде. На жаль, це розвертає ситуацію на 180 градусів, і якщо підписання надавало Україні шанс на входження в ринки, отримання допомоги, поліпшення економічної динаміки, то непідписання всі ці параметри в деякому сенсі анігілює", - зазначив він.

    За його словами, політична криза в країні "є, була і буде", а з економічної точки зору непідписання означатиме відтік капіталів, валютні проблеми, ще більш глибоку консервацію слабкої економічної динаміки в відсутність джерел для зростання.

    Начальник аналітичного відділу департаменту цінних паперів ПУМБ Євгенія Ахтирко оцінює шанси на підписання угоди як 50:50. При цьому, на її думку, в економіці значних погіршень у разі непідписання не буде. "Я не очікую, що буде різке погіршення: відтоку капіталів не буде, тому що припливу не було. Непідписання буде мати більше політичних наслідків, ніж економічних в короткостроковій перспективі, тому що владі доведеться шукати якусь нову політичну доктрину", - констатувала вона .

    Глава Комітету економістів України Андрій Новак вважає, що "з економічної точки зору, іншого виходу у України, окрім підписання Угоди, ні". "Влада в останні роки посилено заганяла себе в економічний глухий кут, і тепер без серйозних зовнішніх вливань не витримають ні державні фінанси, ні фінанси основних українських компаній, ні самої влади, бо її активи перебувають в Європі", - зазначив він.

    Тому, за словами експерта, Україна "не може не підписувати Угоду , тому що від цього безпосередньо залежить співпраця з МВФ і отримання прямої фінансової допомоги від ЄС". "Але крім економічної точки зору підписання залежить від психологічного стану однієї людини - президента України", - резюмував А.Новак.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.