• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Почему в украинской инфляции обвинили молоко и овощи
    Опубликовано: 2013-11-09 00:51:51

    Основним чинником зростання індексу споживчих цін у жовтні було підвищення цін на продукти харчування, які становлять більше 50% споживчого кошика.
     
    Таку думку "Економічній правді" висловила головний економіст Dragon Capital Олена Бєлан.
    За її словами, ціни на продовольство підвищилися на 0,6% на тлі досить різкого подорожчання овочів, яке, по всій видимості, пояснюється впливом вересневих злив на хід збиральної кампанії і якість врожаю.
     
    "Також у жовтні продовжилося сезонне зростання цін на молочну продукцію і почали зростати ціни на цукор на тлі більш низького врожаю цукрових буряків", - вважає експерт.
     
    Вона також зазначила, що інші компоненти індексу споживчих цін змінилися лише незначно і надали обмежений вплив на динаміку інфляції минулого місяця.
     
    "Ми очікуємо, що споживчі ціни продовжать підвищуватися в найближчі місяці через сезонне подорожчання овочів, фруктів і молочних продуктів, а також триваючого зростання цін на цукор", - заявила Бєлан.
     
    "За нашими оцінками, до кінця 2013 року показник інфляції складе 0,5% і прискориться до +3,5% в 2014 році на тлі очікуваного зростання доходів населення напередодні президентських виборів у 2015 році", - підкреслює експерт.
     
    За її словами, дані прогнози засновані на припущеннях про стабільний валютний курс і незмінності тарифів на газ та опалення.
    "Ми зберігаємо наші базові припущення, оскільки невизначеність щодо відновлення кредитування МВФ залишається високою, незважаючи на недавню інформацію в ЗМІ про готовність української влади виконати деякі вимоги Фонду, у тому числі підвищити тарифи на газ", - заявила Бєлан.

     

    Источник

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.