• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Украинский лес отправят на дрова
    Опубликовано: 2013-11-07 08:43:03

    Угорська компанія Silvanus Csoport Kft має намір має намір вирощувати в Україні енергетичну вербу в рамках реалізації проекту «Енергія біомаси», який є складовою Національного проекту «Енергія природи».

    Зокрема, меморандум про взаєморозуміння підписано 6 листопада в Києві керівництвом Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владиславом Каськівим та представниками угорської компанії.

    Компанія Silvanus Csoport Kft пропонує свій досвід по вирощуванню енергетичних порід верби (на заболочених територіях) та акації (для посушливих територій) на території України. За інформацією представників компанії, пропоновані ними породи верби і акації ростуть в 2,5 рази швидше, ніж звичайні.

    За словами голови Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислава а, вирощувати енергетичні породи верби і акації можна буде практично у всіх областях країни.

    «Вирощування цих двох типів дерев може бути використане практично на всій території України. Але хочу зазначити, що вирощування може бути лише на площах, які не використовуються для сільського господарства», - зазначив Владислав Каськів.

    Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, в цьому році фахівці зафіксували в Україні тенденцію зростання площ під енергетичними культурами: ріпаком, просом, вербою - використовуються в основному в опаленні.

    Нагадаємо, В Україні з початку року на альтернативні види палива переведено 160 котелень.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.