Українці стали їсти більше м'яса і картоплі. Так, 2012 року рівень споживання м'яса і м'ясопродуктів склав 54,4 кг на людину на рік, а за минулий період цього року - 55,3 кг на людину, підрахували в Держкомстаті.
Картопля і хліб залишаються безперечними фаворитами на столі. Так, при раціональній нормі споживання картоплі в 124 кг на людину на рік, наші співгромадяни їдять її набагато більше ( 2012 року - 140 кг).
Аналогічно і з хлібопродуктами: замість раціональної норми в 101 кг на людину на рік, ми їмо 111, 6 кг (2012 рік). Завищене і споживання яєць, 305 кг минулого року (раціональна ж норма має бути 290 кг).
Зате українці практично ігнорують молоко і молочні продукти : при мінімальній нормі в 280 кг на рік, а раціональній - в 341 кг на рік, наші співвітчизники споживають всього 214,9 кг. Незаслужено витіснені з щоденного раціону ягоди і виноград, в 2012 році в середньому їх з'їдали 52,7 кг на людину (при мінімальній нормі в 68 кг, а раціональній - в 90 кг).
agrinews.com.ua