• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В украинских портах не будет налоговой
    Опубликовано: 2013-11-05 23:03:24

    В межах кожного морського порту необхідно створити спеціальні вільні інвестиційні економічні зони.

    Про це сказав голова ДП "Адміністрація морських портів України" Юрій Васьков, повідомляє прес-служба Мінінфраструктури.

    На думку Васькова, "це запорука успішного функціонування, а головне - розвитку не лише самої морської галузі, а й багатьох інших секторів економіки".

    "Вже сьогодні на територіях портів працюють або будуються інвесторами сучасні виробництва. І ми повинні створювати для приватних інвесторів максимально широкі можливості та сприятливі умови для реалізації таких проектів", - сказав Васьков.

    За його словами, такий досвід мають майже усі країни Чорного моря. А тому Україні, щоб зробити свої порти конкурентоспроможними, потрібно впроваджувати відповідні зміни.

    Васьков зазначив, що на сьогодні розроблено проект закону щодо формування спеціальних вільних економічних зон навколо морських портів та на території морських портів.

    За його словами, віце-прем'єр Олександр Вілкул доручив деяким міністерствам та відомствам до 10 грудня відпрацювати цей проект, після чого він буде направлений на розгляд уряду, а потім - парламенту.

    "Створення таких зон дасть додатковий приток інвестицій та забезпечить сталий розвиток морських портів у стабільній перспективі", - зауважив Васьков.

    Як повідомлялось, нещодавно Вілкул заявив, що капітальні інвестиції в рамках державно-приватного партнерства в 3 морських порти Одеської області можуть становити 70 мільярдів гривень.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.