• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Украинские куры наконец-то попали в Европу
    Опубликовано: 2013-11-02 08:04:44

    Найбільший виробник курятини в Україні “Миронівський хлібопродукт” (МХП) відвантажив першу партію продукції в Нідерланди.
     
    Компанія кілька років боролась за право продавати товар у Європі. Лише влітку три підприємства, що належать МХП та одне з групи “Агромарс” отримали від Єврокомісії з охорони здоров'я і захисту прав споживачів дозвіл на ввезення продукції в ЄС.
     
    Зараз ввозити м'ясо птиці в Європу невигідно через високі митні збори. Але після підписання угоди про асоціацію перед підприємцями відкриються нові можливості.
     
    У Голандію поїхала невелика партія тушок об'ємом 18,5 тонн. Зараз МХП веде переговори із партнерами з Болгарії та Іспанії, повідомляє “Комерсант”.
     
    МХП планує постачати курятину європейським країнам в кількості 30-50 т щороку. Всього за 2013 компанія здійснила експорт 85 т продукції на зовнішні ринку, що становить 24% від всього виробництва.
     
    За словами директора компанії “ПроАгро” Миколи Верницького, у разі безмитної торгівлі Україна зможе постачати в Європу приблизно 40 тис тон курятини, що у грошовому еквіваленті становить 55-60 млн доларів.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.