• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Весной картошка подорожает почти в два раза
    Опубликовано: 2013-11-01 07:43:19

    Цього року врожай картоплі на 5 відсотків менший, ніж торік. Такі дані оприлюднили в Мінагрополітики.
     
    — Вродило найгірше за останні роки, — розказує фермер із Черкащини 47-річний Василь Підлубний. — Гектар дав 170 центнерів. Торік було 350. Але поганий врожай — це добре для виробника. Минулого року мав збитки, бо вродило. Зараз картопля в рази дорожча, адже її мало.
     
    Зі складів продаю кіло по 3,5 гривні. З часом дорожчатиме, бо бульбу треба десь зберігати. Наприклад, торік осінню в магазині продавали по 1,8 гривні, до весни зросла до 3,5. За цією логікою, весною кілограм картоплі коштуватиме до 7 гривень.
     
    За кордоном картоплю вирощують тільки фермери. Вони все роблять за технологією, тому там стабільні врожаї. Через це не скачуть ціни. У нас більшість бараболі на ринку — з присадибних городів. Тому в нас так: пройшли дощі — є врожай, ціни нижчі від собівартості, бо всі лишки йдуть на базар. Нема дощу — лякають одне одного голодом.
     
    Потроху фермери навчилися мати врожай у посушливі роки. Люди починають розуміти, що дідівські методи не годяться. Треба вчитися. Тоді матимуть стабільніші врожаї й ціни.

    Віталій ІВАНЧЕНКО

     

    gazeta.ua
     

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.