• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Будут ли расти цены на сахар
    Опубликовано: 2013-10-28 08:02:06

    Великих коливань цін на цукор не очікується. Про це журналісту інформаційного агентства «Агравері» розповів голова Національної асоціації цукровиків України Ярчук Микола Миколайович.
    За його словами, оптово-відпускна ціна на цукор у виробників у сезон виробництва очікується в межах встановленої мінімальної ціни (5613 грн/т з урахуванням ПДВ). Після завершення сезону виробництва прогнозується зростання оптово-відпускних цін до рівня витрат на його виробництво — 6500-7200 грн/т.
    Слід відмітити, що у цьому році через недовиробництво цукру основними світовими його виробниками світові ціни на цукор помітно і невпинно зростають.
    Відтак, за період з 30 вересня 2013 року ціни на цукор на Лондонській біржі (цукор білий) зросли на 25,8 дол/т (або на 5,3%), а на Нью-Йоркській біржі (цукор-сирець з тростини) зросли на 42,7 дол/т (або на 11,1%).
    Довідка: за повідомленням в міністерстві, найвищі ціни на цукор встановилися в Закарпатській області — 6,64 грн/кг. Найдешевше солодкий пісок можна придбати у Житомирській і Кіровоградській областях — усього за 5,79 грн/кг. На Харківщині за цей продукт просять 6 гривень 27 копійок.

     

    agravery

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.