• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Експерт розвіяв надії Уряду на рекордний експорт зернових
    Опубликовано: 2013-10-26 01:03:41

    Реальний експорт зерна з України в 2013/2014 маркетинговому році (МР, липень - червень) складе не більше 24 млн тонн, незважаючи на потенціал в 30 млн тонн, вважає керівник служби бізнес-проектів інформагентства "АПК -Інформ" Родіон Рибчинський.
     
    "Для того щоб говорити про ці майже 24 млн тонн експорту, є цілий ряд об'єктивно - суб'єктивних причин, пов'язаних з кон'юнктурою ринку і тими інфраструктурними питаннями, з якими стикаються українські експортери та сільгосптоваровиробники", - сказав він, виступаючи на IV Українському зерновому конгресі в Києві в четвер.
     
    За його словами, при потенціалі експорту зерна в 30 млн тонн Україна повинна щомісяця відвантажувати близько 2,7 млн тонн, однак виходячи з експортних показників з початку поточного МР ця норма не виконується.
     
    "За цей період (з початку МР) ми повинні були експортувати 8,9 млн тонн зерна , а ми експортували всього лише 7,7 млн тонн" , - зазначає Р.Рибчінскій.
     
    Найбільш імовірним , на думку експерта, є експорт в поточному МР 7,6 млн тонн пшениці , 13,5 млн тонн кукурудзи , 2,4 млн тонн ячменю.
     
    При такому експорті перехідні залишки зернових на початку наступного МР можуть досягти рекордних 14,7 млн тонн , додав він.
     
    За оцінками "АПК -Інформ" , урожай зерна в країні в 2013 році складе 57,1 млн тонн.
     
    Як повідомлялося, Міністерство аграрної політики та продовольства прогнозує , що врожай зерна в Україні в 2013 році досягне 60 млн тонн проти 46,2 млн тонн у минулому році. Можливості експорту зернових у поточному МР міністерство оцінює в 30 млн тонн.

     

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.